Home

Nederlands Kampioenschap Eenwielrennen

Biddinghuizen - 13 juli 2010.  Op zaterdag 17 juli vindt op FlevOnice bij Biddinghuizen het Nederlands Kampioenschap Eenwielrennen plaats.

Op de prachtige vlakke asfaltbaan wordt gestreden om de eerste plaats op de 5 km (gesplitst in 0 t/m 12 jaar, en 13 jaar en ouder), en de 10 km.

Op de 10 km wedstrijd wordt het meeste spektakel verwacht: eenwielers met enorme wielen tot bijna een meter doorsnee, waarvan waarschijnlijk zelfs enkele met versnelling. Daarmee zijn snelheden van meer dan 30 km/uur mogelijk.

De eerste wedstrijd start om 10:30 uur, en de prijsuitreiking staat gepland voor 14:00 uur.

Naast het wedstrijdprogramma zijn er ook workshops in het rijden met de eenwieler, zowel voor (absolute) beginners, als voor gevorderden. Deze workshops worden gegeven door Dustin Schaap, en zijn open voor iedereen.

Publiek is natuurlijk van harte welkom, en heeft gratis toegang tot het gehele evenement, dus zowel de wedstrijden als de workshops.

Het evenement wordt dit jaar voor het eerst gehouden, en wordt georganiseerd door Eenwiel.nl in samenwerking met de Nederlandse Autoped Federatie. Het is een open NK, dus er kunnen ook deelnemers van buiten Nederland meedoen.

Informatie en wedstrijd-inschrijvingen: http://www.eenwiel.nl.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat