Home

Tentoonstelling Flevo Ku(n)st Boulevard

Tentoonstelling Flevo Ku(n)st Boulevard Biddinghuizen - 9 november 2010.  De stichting Flevo Ku(n)st Boulevard heeft vijf jonge kunstenaars opdracht gegeven om in het gebied langs de Flevoboulevard vijf nieuwe kunstwerken te maken.

Van vrijdag 12 november tot vrijdag 31 december 2010 zijn de beoogde kunstwerken te bewonderen in de etalage van het winkelpand aan De Reling 9 in het centrum van Dronten. Vrijdagmiddag 12 november zijn de kunstenaars van 13.00 tot 16.00 uur bij de tentoonstelling aanwezig om hun kunstwerk toe te lichten.

Flevo Ku(n)st Boulevard geeft jonge, beginnende kunstenaars de kans om zich een plaats te verwerven in de gevestigde kunstwereld. Thema van het project is authenticiteit en manipulatie in natuur in landschap; wat is echt? De deelnemende kunstenaars geven hiermee hun visie op de unieke kenmerken van Flevoland en de kust langs het Veluwemeer.

In het voorjaar van 2011 worden de kunstwerken in het gebied geplaatst. Ook wordt er een fiets- en autoroute ontwikkeld langs de nieuwe en al bestaande kunstwerken in het gebied.

Het gaat om de volgenden werken:

‘De Polderpioniervrouw’, door Tabitha Mann
‘De Schommel’, door Ronald Bal
‘Monument voor de Prima Mens, door Karl Himmelsbach de Vries
‘Palingkubbe’, door Laura van der Zee
‘Margrietjes’, door Mattijs Bredewold en Ulrik Holme Kristensen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat