Home

Walibi start nieuw hoofdstuk

Walibi start nieuw hoofdstuk Biddinghuizen - 4 februari 2011.  Walibi, dat 35 jaar bestaat, begint aan een nieuw hoofdstuk. De bekende kangoeroe heeft een metamorfose ondergaan.

Samen met nieuwe vrienden en rivalen is Walibi dit jaar voor het eerst te zien in het themapark in de nieuwe fantasiewereld. Deze wereld komt terug in de nieuwe gethematiseerde achtbaan ‘The Speed of Sound’, twee nieuwe themagebieden met 10 gethematiseerde attracties, nieuwe winkels, nieuwe shows en entertainment.

In Walibi’s nieuwe leefwereld, gericht op 8 – 12 jarigen, is muziek de rode draad. Walibi heeft samen met zijn opmerkelijke groep vrienden: Haaz het jachtluipaard, Zenko de gorilla en Fibi de mooie waternimf, een band opgericht.

Onder de naam W.A.B (Walibi’s Adventure Band) brengen zij leven in de brouwerij. Op hun weg naar succes ondervinden zij allerlei hindernissen, zoals de jaloerse Squad, de tweelingbroer van Walibi. Hij heeft met zijn clubje vrienden, Loco de stier en Motiv de raaf, de rivaliserende band The SkunX gesticht.

Vanaf 9 april 2011 worden de bezoekers meegenomen in deze Walibi wereld. Niet alleen de 8-12 jarigen kunnen hun hart ophalen, ook voor de tieners en ouders is er veel te beleven. Met de achtbaan ‘The Speed of Sound’, twee nieuwe themagebieden met 10 nieuwe gethematiseerde attracties, de show ‘Rockstars’, nieuwe winkels, aankleding en nog veel meer, kan niemand meer om de nieuwe Walibi wereld heen.


Foto: JoraVision

Nieuwe beleving: The Speed of Sound
Een van de hoogtepunten is de totale nieuw gethematiseerde achtbaan ‘The Speed of Sound’. De bezoeker wordt uitgenodigd in het muzieklaboratorium van Walibi, waar de spanning wordt opgebouwd. Als de gasten eenmaal in de trein zitten, worden ze klaargestoomd voor de muzikale rit van het leven, om nooit meer te vergeten!

Nieuwe Show: Rockstars ‘the final battle’
In de nieuwe show ‘Rockstars; the final battle’ nemen beide bands het tegen elkaar op in een rockende battle met dans, muziek en vele special effects. Zowel W.A.B en The SkunX zetten hun beste muzikale been voor en halen alles uit de kast om fans te krijgen. Tijdens een interactief spektakel krijgt de bezoeker de keuze; wie is de beste band en wint de Battle? Deze show is dagelijks te zien in het park.


Foto: Roderik Peeters

Alvast kennis maken
Iedereen kan alvast kennis maken met Walibi en zijn nieuwe vrienden èn rivalen. Je komt ze tegen in stripverhalen, games, muziek en videoclips die op nieuwe Walibi website http://www.walibi.com te zien zijn. Vanaf 9 april kunnen gasten alle veranderingen zien in het park. Dan opent het park haar deuren voor een nieuw seizoen.

Over Walibi
Walibi werd 35 jaar geleden geboren in Waver (België) en is een pionier onder de pretparken. De vier Walibiparken: Walibi Aquitaine en Walibi Rhône-Alpes (Frankrijk), Walibi Holland en Walibi Belgium maken sinds 2006 deel uit van de groep Compagnie des Alpes. De Walibi parken trekken jaarlijks 2,8 miljoen bezoekers.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat