Home

Winnaars Elfstedentocht voor Nierstichting

Winnaars Elfstedentocht voor Nierstichting Biddinghuizen - 10 februari 2011.  Zaterdag 26 februari a.s. wordt een bijzondere dag voor Elfstedentocht liefhebbers. Dan verschijnen de officiële Elfstedentochtwinnaars Reinier Paping, Jan van der Hoorn, Jeen van den Berg, Evert van Benthem, Henk Angenent, Lenie van der Hoorn, Tineke Dijkshoorn, Klasina Seinstra en Wobkje Hutting Kooistra namelijk voor één keer samen op het ijs.

De legendarische schaatsers vormen een speciaal team dat gaat meedoen aan IJsstrijd, hét schaatsevenement van de Nierstichting. Het evenement wordt gehouden op de baan van FlevOnice in Biddinghuizen.

Het damesteam staat onder leiding van Wobkje Hutting Kooistra en het herenteam onder leiding van Reinier Paping. Het is natuurlijk een unieke kans om deze Nederlandse schaatshelden nog één keer samen aan het werk te zien. Want wie herinnert zich niet de zwart-wit beelden van Reinier Paping tijdens de Hel van 1963? De ‘dubbel’ van Evert van Benthem in ‘85 en ‘86? Of het historische duel tussen Henk Angenent en Erik Hulzebosch in 1997?

De organisatie van IJsstrijd is vereerd met de deelname van het kampioenenteam - Evert van Benthem komt zelfs speciaal over uit Canada. Ook voor de andere IJsstrijders is het een bijzondere eer om met deze helden op het ijs te staan. Net als alle deelnemers kunnen de Elfstedentochtwinnaars gesponsord worden door vrienden, familie en andere fans.

Meer informatie over het sponsoren van dit unieke schaatsteam of het aanmelden voor IJsstrijd 2011 is te vinden op http://www.ijsstrijd.nl. De opbrengst wordt gebruikt voor het onderzoek naar de draagbare kunstnier.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat