Home

Dronten bundelt strategie Oostkant

Dronten bundelt strategie Oostkant Biddinghuizen - 24 februari 2011.  Harmonie tussen recreatie en na­tuur. Recreatie en toerisme als economische drager en een duurzaam open landbouwgebied. Drie pijlers uit de Strategische Visie Oostkant, die de gemeenteraad van Dronten in januari 2010 heeft vastgesteld.

Om de Strategische Visie uit te kunnen voeren houdt de gemeente nu interviews met verscheidene belanghebbenden. Oostkant Dronten omvat het grondgebied van de gemeente ten oosten van de Biddingringweg (N305) op de lijn Ketelhaven, Dronten en Biddinghuizen.

De gemeente heeft opdracht gegeven om een uitvoeringsprogramma op te stellen voor de oostkant Dronten aan Dienst Landelijk Gebied (DLG). Het programma bestaat uit uitvoerbare projecten, die mede met initiatiefnemers uit de streek tot stand gaan komen op het gebied van landbouw, natuur en recreatie. Mogelijke projecten lopen uiteen van het realiseren van wandelpaden over agrarische percelen tot het opzetten van een zorgboerderij of het realiseren van een openbaar toegankelijk landgoed met bos en natuur.

De komende maanden houdt DLG interviews met ondernemers uit de recreatieve- en agrarische sector en met gebiedspartijen, zoals Agrarische Natuurvereniging Rondom het Greppelveld, de land en tuinbouworganisatie LTO Noord, FlevoBoulevard, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Landschapsbeheer Flevoland, Flevo Landschap. Maar ook met individuele bedrijven als Dorhout Mees, Landal greenparks en Walibi Holland.

Heeft u ook ideeën en bent u geïnteresseerd in een gesprek met DLG? Dan kunt u dit laten weten aan mevr. Ellen Baas, van de afd. REO van de gemeente Dronten [e.baas@dronten.nl]. Na inventarisatie van wensen en initiatieven, wordt in overleg met DLG contact met u opgenomen. De Strategische Visie Oostkant Dronten is te downloaden via de website van de gemeente Dronten, of deze link (31 MB).

Bron: Gemeente Dronten

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat