Home

Unieke reünie Elfstedentochtwinnaars IJsstrijd

Biddinghuizen - 25 februari 2011.  Aanstaande zaterdag 26 februari rijden zo’n 220 schaatsers geld bij elkaar voor de Nierstichting. Onder hen alle oud-Elfstedentochtwinnaars vanaf 1941. Een unieke en eenmalige reünie voor een bijzonder doel: de ontwikkeling van de draagbare kunstnier.

Reinier Paping, Jan van der Hoorn, Jeen van den Berg, Evert van Benthem, Henk Angenent, Lenie van der Hoorn, Tineke Dijkshoorn, Klasina Seinstra, Wobkje Hutting Kooistra... één voor één legendarische namen want allemaal wonnen ze de tocht der tochten. Zaterdag staan ze voor één keer samen op het ijs om mee te doen aan IJsstrijd 2011 op de 5 kilometerlange buitenbaan van Flevonice in Biddinghuizen.

Het wordt dus een heel bijzondere dag voor de Nierstichting. Het jaarlijks terugkerend evenement ‘IJsstrijd’ gaat om 9 uur van start. Zo’n 220 deelnemers gaan hun uiterste best doen om zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Zij hebben zich laten sponsoren door familie,vrienden, collega’s en bedrijven en daarmee geld opgehaald voor de Nierstichting.

Startschot door Ireen Wüst
Henk Angenent is samen met de kersverse wereldkampioene en Nierstichting ambassadeur Ireen Wüst voor het tweede jaar ambassadeur van IJsstrijd. Wüst zal om 09.00 uur het startschot geven en minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zal aan het eind van de dag de uitslag en de opbrengst van het evenement bekend maken. Zij zal de symbolische cheque overhandigen aan de Nierstichting.

Draagbare kunstnier
Het bedrag zal gebruikt worden voor het financieren van de ontwikkeling van de draagbare kunstnier – de droom van elke nierpatiënt die nu nog is aangewezen op dialyse. Deze zware en ingrijpende behandeling moet een paar keer per week worden herhaald. Patiënten met ernstig nierfalen, voor wie geen donornier beschikbaar is, zijn hiervan afhankelijk. Het is dan ook hoog tijd voor nieuwe doorbraken die het leven van nierpatiënten kunnen verbeteren. Het aantal nierpatiënten gaat naar verwachting sterk stijgen vanwege vergrijzing, een ongezonde leefstijl, maar zeker ook vanwege een explosieve toename van het aantal diabetespatiënten en mensen met verhoogde bloeddruk.

Alle informatie over IJsstrijd, het sponsoren van het unieke Elfstedentochtteam en andere teams en deelnemers is te vinden op http://www.ijsstrijd.nl.

FlevOnice

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat