Home

IJsstrijd: meer dan 100.000 euro

Biddinghuizen - 3 maart 2011.  De IJsstrijd voor de draagbare kunstnier die afgelopen zaterdag werd gestreden op de buitenbaan van Flevonice in Biddinghuizen, is in de media niet onopgemerkt voorbij gegaan.

Dat was zeker ook te danken aan de deelname van Elfstedentochtwinnaars Reinier Paping, Evert van Benthem en Henk Angenent, Lenie van der Hoorn en Klasina Seinstra. Ook Alfred Knikker die met 555 kilometer in 24 uur met stip de meeste kilometers maakte, trok de nodige aandacht. Hij begon vrijdag om 2 uur 's middags al met schaatsen.

Uiteindelijk reden op 26 februari zo’n 220 schaatsers geld bij elkaar voor de Nierstichting. Ze probeerden allemaal zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Daarbij lieten zij zich sponsoren door familie, vrienden, collega’s en bedrijven. Samen reden ze het fantastische bedrag van maar liefst € 102.555 bij elkaar. Het bedrag zal worden gebruikt voor het financieren van de ontwikkeling van een draagbare kunstnier.

Aan volksgezondheids- en sportminister Edith Schippers (VVD) was de eer om de cheque aan de Nierstichting te overhandigen.

Bron: Niernieuws

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat