Home

Flevo kun(s)tboulevard in bibliotheek

Biddinghuizen - 15 maart 2011.  Deze maanden is er een bijzondere expositie te zien in FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen.

Dit keer betreft het niet alleen een expositie van kunstwerken, maar tevens een promotie van een nieuwe ku(n)stroute in onze polder.
Een van de initiatiefnemers is Tabitha Mann, vierdejaarsstudente ‘Fine-Art’ aan de kunstacademie Artez in Zwolle. ‘Het viel mij op dat er langs de kust, tussen Harderhaven en Elburg diverse prachtige kunstobjecten staan, die niet of nauwelijks bekend zijn’, aldus de enthousiaste Tabitha.

Samen met Mirjam Stoffer en Bestuur Flevoboulevard bedacht ze een plan om deze vormen van kunst onder de aandacht te brengen. Jonge, al of niet afgestudeerde kunstenaars, zijn benaderd om ontwerpen in te dienen van nieuwe kunstobjecten, die opgenomen kunnen worden in deze nieuwe kunstroute.

Verrassend
De vijf verkozen ontwerpen zijn zeer origineel en aangenaam verrassend te noemen. In de bibliotheek hangen vele foto’s van de ontwerpen en er staan prachtige maquettes om het beeld extra te versterken. Op de plattegrond wordt het iedereen duidelijk om welke route het gaat en waar de kunst zich bevindt.

Bezoekers zijn van harte welkom tijdens openingsuren van de FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen.

Flevomeer Bibliotheek

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat