Home

Flevomendagen 2011 bij FlevOnice

Biddinghuizen - 15 april 2011.  Na de eerste editie in 2010 van de Flevomendagen op de terreinen van FlevOnice in Biddinghuizen staan de Paasdagen weer geheel in het teken van de mensport.

Een kleine 90 deelnemers zullen op zondag 24 en maandag 25 april a.s. op het scherpst van de snede strijden om de eerste plaats in hun discipline. Want niet alleen vierspannen zullen aan de start verschijnen, ook enkel- en tweespannen geven acte de présence.

Vorig jaar werd voor het eerst op de unieke terrein rond de schaatsbaan van FlevOnice een nationale menwedstrijd gehouden, koetsiers die met paarden (of pony’s) voor de wagen twee dagen lang in de verschillende onderdelen strijd leverden.

Stuurmanskunsten
De tweede editie is wederom gepland tijdens de Paasdagen. Op zondag 24 april zullen de deelnemers in de dressuur hun kunnen tonen, gevolgd door de vaardigheid, een behendigheidsparcours waarbij de stuurmanskunsten van de menner op de proef worden gesteld.

Maandag 25 april – tweede Paasdag – wordt de spectaculaire marathon gehouden. In een parcours van zo’n 17 kilometer rijden de deelnemers zeven hindernissen, op hellingen en door het water. Juist de menners én paarden door deze hindernissen te zien galopperen is een mooi schouwspel en daarom zijn alle hindernissen rond het hoofdgebouw van FlevOnice gebouwd zodat een deelnemer gemakkelijk te volgen is.

Zondag 24 april 2011 – Eerste Paasdag
08.30 uur Start dressuur (alle klassen)
09.30 uur Start vaardigheid (alle klassen)

Maandag 25 april 2011 – Tweede Paasdag
08.00 uur Start marathon (alle klassen, te beginnen met klasse 1)
17.30 uur Prijsuitreiking

Locatie: FlevOnice, Strandgaperweg 20, 8256 PZ Biddinghuizen
Meer informatie: http://www.flevomendagen.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat