Home

Fietspont Veluwerandveer weer in de vaart

Biddinghuizen - 3 mei 2011.  Op 30 april is de fietspont Veluwerandveer tussen Bremerberg (Biddinghuizen) en Polsmaten (Nunspeet) weer in de vaart genomen. De start van de ‘Meimaand fietsmaand’ en het recreatieseizoen.

Het ‘Veluwerandveer’ was een van de eerste projecten van de Integrale Inrichting Veluwerandmeren (IIVR). De fietspont die in 2004 in de vaart is genomen en jaarlijks ongeveer 8000 mensen overzet, moest vorig jaar een aantal weken uit de vaart worden genomen. Omdat het water aan de Gelderse kant te ondiep was, liep de pont al een paar honderd meter uit de oever vast. Het betreurde de exploitant van de pont, Aquacentrum Bremerberg, dat het in de weken dat de pont uit de vaart was veel fietsers teleur moest stellen.

Het graven van een vaargeultje was de meest voor de hand liggende manier om het probleem structureel op te lossen. Er is de afgelopen tijd dan ook alles op alles gezet om deze verdieping te realiseren. Met inspanning van de exploitant, medewerking van de gemeente Nunspeet, de benodigde vergunningen en een financiële bijdrage van IIVR is het gelukt om voor het recreatieseizoen 2011 de vaargeul te verdiepen.

Han Peek van Aquacentrum Bremerberg: ‘Nu kunnen we met een gerust hart aan het seizoen beginnen, ik ben er heel blij mee’.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat