Home

NK Eenwieleren op 21 mei te Biddinghuizen

NK Eenwieleren op 21 mei te Biddinghuizen Biddinghuizen - 10 mei 2011.  Op zaterdag 21 mei vindt op FlevOnice bij Biddinghuizen het Nederlands Kampioenschap Eenwieleren plaats.

Op de prachtige vlakke asfaltbanen strijden de deelnemers om de eerste plaats op afstanden van 100 m tot 10 km. Verder zijn er wedstrijden in verspringen, hoogspringen en een obstakelparcours.

Op de 10 km wedstrijd wordt het meeste spektakel verwacht: eenwielers met enorme wielen tot bijna een meter doorsnee, waarvan waarschijnlijk zelfs enkele met versnelling. Daarmee zijn snelheden van meer dan 30 km per uur mogelijk.

Het evenement duurt van 10:00 uur tot 16:30 uur. Het NK Eenwieleren wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden. Het is een open NK, dus er kunnen ook deelnemers van buiten Nederland meedoen.

Workshops
Naast het wedstrijdprogramma zijn er ook diverse workshops in het rijden met de eenwieler, zowel voor (absolute) beginners als voor gevorderden. Deze workshops staan open voor deelnemers en publiek. Voor publiek is de toegang tot alle wedstrijden gratis, evenals de deelname aan workshops.Eenwieleren
Eenwieleren mag zich de laatste jaren verheugen in steeds grotere belangstelling, niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd. Naar schatting van www.eenwieler.nl, de grootste eenwielerwinkel van Nederland, beoefenen in Nederland meer dan 10.000 mensen, van jong tot 65+, deze sportieve hobby.

Eenwieleren versterkt de fysieke en geestelijke conditie, en is een nagenoeg blessurevrije sport die ontspanning biedt aan individuele rijders en groepen en in competities.

Informatie en wedstrijd-inschrijvingen: http://www.nkeenwieleren.nl.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat