Home

Onthulling eerste kunstwerk Flevo Ku(n)st Boulevard

Biddinghuizen - 1 juli 2011.  Het idee van een jonge kunstenaar tijdens haar bijbaantje, om meer met kunst te doen in Flevoland, krijgt nu haar definitieve vorm met de onthulling van het eerste kunstwerk.

In 2010 is de Stichting Flevo Ku(n)st Boulevard opgericht met als doel een kunstroute te realiseren langs de Flevoboulevard, de kuststrook van Dronten tot aan Zeewolde. Er zijn een aantal bestaande kunstwerken, en er is voldoende ruimte voor nieuwe ontwerpen.

De Stichting heeft vijf jonge kunstenaars uitgenodigd om mee te werken aan de realisatie van haar doel. Zij hebben inmiddels ontwerpen gemaakt die in uitvoering zijn of uitgevoerd gaan worden.

Het allereerste kunstwerk in de serie wordt onthuld op zaterdag 2 juli 2011 om 11.30 uur aan de Spijkweg, schuin tegenover het Rivièra Parc aan de rand van het Spijkbos.

Het stelt de polderpioniersvrouw voor, en is een ode aan de vrouwen die met hun gezin in de Flevopolder een grote rol hebben gespeeld bij het ontstaan van dit nieuwe land. Het is gemaakt door Tabitha Mann, die aan de basis heeft gestaan van het idee.

Hans de Bondt heeft een passend gedicht gemaakt dat naast het kunstwerk staat.

De kunstwerken worden mede mogelijk gemaakt door vele sponsors en subsidies van:
Provincie Flevoland, Prins Bernhard Cultuurfonds, Van Bijleveltstichting, gemeente Dronten, gemeente Zeewolde, Stichting Informatiecentrum en de Flevoboulevard.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat