Home

Raps24kika een extra bijzondere prestatie

Raps24kika een extra bijzondere prestatie Biddinghuizen - 5 september 2011.  Op vrijdag 2- en zaterdag 3 september is de 8e Raps24KiKa verreden op de baan van FlevOnice te Biddinghuizen.

De Raps24KiKa is een unieke 24uurs skate-/skeelerwedstrijd in estafettevorm voor iedereen die in teamverband een prestatie wil leveren. De opbrengsten van de Raps24KiKa worden geschonken aan Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij).

Iedereen heeft gewonnen! Kika euro 45.182
De Raps24KiKa sponsoren is heel eenvoudig. Uiteraard kun je (sponsor)geld overmaken aan Stichting Raps24, maar er zijn loten verkocht waarmee je kans maakte op spectaculaire prijzen als nieuwe Maple topschaatsen van euro 1.200 of een bedrijvenclinic door marathon schaatsers Martijn Kromkamp en Roy Boeve . De teams haalden in totaal een bedrag op van euro 45.182. Kika vertegenwoordiger Rien Schimmel nam samen met KIKA ambassadeur John Jones de cheque in ontvangst uit handen van stichtingsvoorzitter Rik Nijkamp.

De 24uurs race
Vrijdagmiddag startten 40 teams van 6 rijders met de 24uur lang durende estafette tocht. De rijders werden ondersteund door een professioneel team van masseurs en aantal prof sporters die uit sympathie rondes meerijden. O.a. Jan Maarten Heideman & Wieteke Cramer reden mee met de deelnemers. Het hele evenement werd opgeluisterd met muziek, de het startshot door de aan Flevonice gekoppelde Jochem Uytdehaage, een KIKA store en de altijd energieke speaker Jannes Mulder.

KPN inline cup
Aansluitend op de finish van de Raps24kika startte om 16.30 de KPN inline cup. Hier rijden alle Nederlandse toppers op wieltjes. De wedstrijd werd gewonnen door Arjan Smit. Enkele rijders (o.a. Jan van Loon & Roy Boeve) waren reeds eerder naar het parcours gekomen om de deelnemers van de Raps24Kika een hart onder de riem te steken. Er werd zelfs actief door het meegereden. Deze wedstrijdrijders begrepen als geen ander dat er geen topsport is zonder breedtesport.

Het ultieme skeelerweekend
Deelnemen staat voor 2 dagen lang gezelligheid, sportief bezig zijn en je grenzen verkennen met je collega’s, vrienden, familie, kennissen of medestanders. Vrijdagsmorgen sloegen de deelnemers het kampement op langs de baan. De complete faciliteiten van FlevOnice stonden 24 uur lang tot ieders beschikking, waaronder doucheruimtes en restaurant.Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat