Home

Rintje Ritsma opent Flevolands Schoolschaatsen

Rintje Ritsma opent Flevolands Schoolschaatsen Biddinghuizen - 13 december 2011.  Na het grote succes van vorig jaar heeft de provincie Flevoland het dit seizoen mogelijk gemaakt om 4.000 Flevolandse leerlingen te laten schaatsen.

De schaatsdagen zijn een groots sportfestijn waaraan de basisschooljeugd van zowel het gewone basis- als het speciaal onderwijs kan deelnemen.

Maandag 12 en dinsdag 13 december zijn de Flevolandse schaatsdagen weer van start gegaan bij FlevOnice in Biddinghuizen en Leisure World in Dronten.

Op maandag zijn 240 leerlingen van OBS De Driesprong (Marknesse), basisschool 3sprong (Lelystad) en OBS Het Spectrum (Lelystad) gaan schaatsen bij FlevOnice.

Dinsdag gaan 236 leerlingen zijn leerlingen van basisschool De Windwijzer (Almere) en De Mariaschool (Tollebeek) schaatsen bij Leisure World.

Voormalig topschaatser en meervoudig Olympisch en wereldkampioen Rintje Ritsma geeft dinsdag 13 december rond 9.00 uur het startschot in Dronten en zal de kinderen daar de fijne kneepjes van het schaatsen bijbrengen.

Van december 2011 tot en met februari 2012 worden de leerlingen door Marion Reizen vervoerd om ‘te proeven’ van de mooie en unieke ijsbanen in Flevoland. Met de start van het winterse weer begint ook de schaatskoorts te komen, de docenten en leerlingen hebben er veel zin in. De organisatie van het evenement is in handen van Sportservice Flevoland.

De jeugd krijgt een divers aanbod van schaatsactiviteiten aangeboden. Zoals verschillende schaatstechnieken, slalommen om pionnen, pootje over, een stempeltocht en 100 meter sprint. De trainingen worden verzorgd door gekwalificeerde trainers van FlevOnice en Leisure World Ice Center. Na het schoolschaatsen ontvangen de kinderen een officieel certificaat en diverse speciale aanbiedingen van lokale schaatsclubs / verenigingen aangeboden zodat zij extra gemotiveerd worden de schaatssport verder op te pakken.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Flevoland en de verschillende samenwerkingspartners: FlevOnice, Leisure World Ice Center, gemeente Dronten en Marion Reizen.

Bron: Gemeente Dronten

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat