Home

Ruim baan voor de WinterBOB

Biddinghuizen - 16 december 2011.  Verkeersgedeputeerde van de provincie Flevoland Jaap Lodders en Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage geven zaterdagmiddag 17 december om 12:30 uur op FlevOnice kleur aan de start van de WinterBOB alcoholcampagne in Flevoland.

De gedeputeerde lost letterlijk het startschot voor een “wedstrijd”, waarin een grote groep schaatsers (bezoekers FlevOnice) het mag opnemen tegen Jochem Uytdehaage.

Ook wordt de witte BOB-sleutelhanger, de winterse variant op de welbekende gele BOB-sleutelhanger die tijdens alcoholcontroles wordt uitgedeeld, hier voor het eerst gepresenteerd.

Wie Bob heet en dat kan aantonen heeft deze zaterdag gratis toegang.

Schaatsclinic
De hele zaterdagmiddag staat in het teken van de WinterBOB alcoholcampagne. Bezoekers van FlevOnice hebben de kans om een heuse alcoholbus van binnen te bekijken en krijgen voorlichting van politie over de alcoholblaastesten en het ademanalyse-apparaat.

In een alcoholsimulator kunnen bezoeker ervaren hoe slecht je reactievermogen is als je met een slok op achter het stuur gaat zitten. En als klap op de vuurpijl maken de bezoekers kans op een uitgebreide schaatsclinic, gegeven door Jochem Uytdehaage. Het enige wat zij hiervoor moeten doen is een prijsvraag invullen met kennisvragen over alcohol in het verkeer en het autorijden tijdens winterse omstandigheden.

Alcoholcontroles politie & witte WinterBOB-sleutelhanger
De feestdagen laten niet lang meer op zich wachten. Een gezellige periode waarin veel wordt geschonken en geproost. Alcohol hoort daar een beetje bij. Alleen alcohol en verkeer gaan niet samen. Jaarlijks vinden er verkeersongevallen plaats waarbij alcohol in het spel is. Ruim 20% van de aanrijdingen met letsel, of zelfs met een dodelijke afloop, is mede te wijten aan alcoholgebruik in het verkeer. Deze ongevallen kunnen de feestpret goed bederven voor alle betrokkenen.

Politie Flevoland houdt daarom met regelmatig grote alcoholcontroles en dagelijks wordt er door surveillerende agenten gecontroleerd op het rijden onder invloed. Oók tijdens de feestdagen. Het advies: maak een WinterBOB-afspraak. Bij controle door politie maakt een geheel alcholvrije BOB kans op de witte WinterBOB-sleutelhanger.

Startmoment
Deze WinterBOB alcoholcampagne wordt georganiseerd door de provincie Flevoland, Veilig Verkeer Nederland en politie Flevoland.

Aan het begin van een landelijke campagneperiode wordt de campagne door middel van een startmoment regionaal onder de aandacht gebracht. Mede dankzij de BOB-campagne laten steeds meer mensen met een slok op zich rijden door een BOB! 100% BOB is 0% op!

Bron: Politie Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat