Home

Hekman schaatst tevergeefs naar eerste plek

Hekman schaatst tevergeefs naar eerste plek Biddinghuizen - 23 december 2011.  Gary Hekman baalde na afloop van de tweede Super Prestige schaatsmarathon. Het 23-jarige krachtmens uit Gramsbergen won weliswaar, maar werd gediskwalificeerd.

Hij droeg geen enkelbescherming en dat is verplicht. Door Hekmans foutje kreeg Rob Hadders de zege cadeau. De Groninger finishte in de massasprint voor Jochem Uithoven en Pieter Jan van Eck.

Commotie alom op de langste kunstijsbaan ter wereld in Biddinghuizen. Een kleine 70 kilometer had Hekman zonder de vereiste snijbestendige sokken om zijn enkels gereden. ''Ik had de enkelbescherming thuis laten liggen'', aldus Hekman.

''In de beginfase van de race heb ik eigenhandig een beschermde laag van tape om mijn enkels geplakt. Ik dacht dat de wedstrijdjury daar wel akkoord mee zou gaan.''

Die inschatting bleek verkeerd. Hekman, die herhaaldelijk werd verzocht om af te stappen, reed onverstoorbaar door. Veel ontsnappingen waren er niet, zodat de massasprint onvermijdelijk was. Hekman toonde zich daarin de rapste. ''Ik wist niet wat ik hoorde toen ze me diskwalificeerden. Ik voel me bestolen. Temeer omdat sommige andere rijders hun enkels ook niet hadden bedekt.''

Goede zaken
Klassementsleider Hadders deed goede zaken. Hij won niet alleen de marathon, maar was ook met zijn team SOS Kinderdorpen de snelste in de ploegentijdrit. De formatie van de kopman noteerde na 9 kilometer 12 minuten en 45 seconden.

De ploegen van Wadero (12.48) en Van Werven (12.51) finishten als tweede en derde. Hadders leidt het klassement met 3.42.20 uur. Zijn ploeggenoot Frank Vreugdenhil is tweede met 27 seconden achterstand.

Bij de vrouwen was Mariska Huisman na veertig kilometer de snelste van een kopgroep van vier. Mireille Reitsma en Yvonne Spigt werden tweede en derde. Na de ploegentijdrit, die gewonnen werd door MKBasics.nl, gaat Mireille Reitsma met 2.26.29 uur aan de leiding in het individuele klassement.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat