Home

Unieke wintertriatlon voor het goede doel

Biddinghuizen - 31 januari 2012.  Op Zondag 12 februari vindt op het terrein van FlevOnice de Mud4Muscles wintertriatlon en duathlon plaats. De organisatie is in handen van een vijftal Veluwse mountainbikers.

Zij zullen in September meedoen met Duchenne Heroes, een tocht waarin gedurende 7 dagen 700km afgelegd wordt door 4 verschillende landen. Dit alles om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Duchenne Parent Project.De ziekte van Duchenne is een ernstige spierziekte die vooral jonge kinderen treft. Voor onderzoek naar de genezing van deze verschrikkelijke ziekte is een hoop geld nodig.

De wintertriatlon bestaat anders dan de zomerversie uit hardlopen, fietsen en schaatsen. Voor de duathlon is er de mogelijkheid het fietsen of lopen te laten vervallen. Er is gekozen voor twee afstanden.De korte afstand gaat over 5 kilometer hardlopen, 20 kilometer fietsen en eindigt met 10 kilometer schaatsen. Deelnemers van de lange afstand leggen dubbele afstanden af.

Alle disciplines vinden plaats op het terrein van FlevOnice in Biddinghuizen. Ook is er een unieke mogelijkheid om de triatlon af te leggen in estafettevorm. Een team van drie deelnemers legt dan om beurten de verschillende disciplines af.Er kan gedurende de triatlon gebruik gemaakt worden van de faciliteiten van FlevOnice. De duathlon zal dezelfde afstanden per onderdeel bevatten.

Inschrijven kan vanaf 10.15 uur. De kosten bedragen 20 euro voor een individuele deelnemer en 40 euro voor een estafette team.

De opbrengsten van deze triatlon zullen worden overgedragen aan het Duchenne Parent Project. FlevOnice stelt voor elke deelnemer na afloop een gratis kop snert beschikbaar.

Gedurende de tocht zullen er actiefoto’s gemaakt worden die naderhand besteld kunnen worden en ook hiervan gaan de opbrengsten naar het Duchenne Parent Project.Rond 15.15 zal er een afsluiting zijn met een verloting waar leuke prijzen te winnen zijn.
Iedereen is van harte welkom om mee te doen met deze wintertriatlon. Schaatsen zijn eventueel tegen betaling te huren bij FlevOnice.

Voor een fiets dient zelf gezorgd te worden.

Inschrijven kan tussen 10.15 uur en 11.00 uur waarna om 11.15 gestart zal worden met de discipline hardlopen. Voor meer informatie zie www.mud4muscles.nl of neem contact op via info@mud4muscles.nl.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat