Home

Goliath : de grootste, langste en steilste

Biddinghuizen - 21 februari 2002.  Een ritje in Goliath gaat een mens niet in de koude kleren zitten. Dat wordt duidelijk als je het lijstje met gegevens van de grootste achtbaan van de Benelux ziet. Momenteel wordt bij attractiepark Six Flags in Biddinghuizen druk gewerkt aan de bouw van Goliath.

Goliath mag met recht een reus genoemd worden. Vorige week werd het hoogste punt bereikt van de bouw van de groene en paarse pijlers waarop de achtbaan rust. Een vergelijkbare rollercoaster staat in Californië, in het pretpark Magic Mountain van Six Flags. Het enige verschil is dat de Amerikaanse Goliath ook een stukje ondergronds traject heeft. In Biddinghuizen blijft de achtbaan bovengronds, op een gemiddelde hoogte van dertien meter.

Goliath is de grootste, de langste en de steilste, maken de medewerkers van Six Flags Holland enthousiast reclame. Maar liefst 25 miljoen gulden investeert het pretpark in de nieuwe achtbaan, waarmee Six Flags wil doorgroeien tot het grootste attractiepark van Nederland. Nu moet het avonturenpark in Biddinghuizen nog altijd De Efteling voor laten gaan.

Extra stuk
Goliath is de zevende achtbaan bij Six Flags. Het traject is ruim twaalfhonderd meter lang, alhoewel de precieze lengte pas bekend zal zijn als de baan klaar is. Mogelijk dat tijdens de bouw nog een extra stuk wordt aangelegd. De achtbaan gaat niet over de kop, dus hoeven de passagiers niet met de schouders in een bakje geklemd te worden. Veiligheidsriemen gaan over de buik. Wel heeft de Goliath een horizontale looping, waar de treintjes overdwars ronddraaien in een caroussel. In veertig seconden rijdt het treintje met zijn 32 passagiers omhoog maar 46 meter hoogte. Ter vergelijking: de Oude Kerk in Ermelo is 45 meter hoog. In een hoek van zeventig graden stort het gevaarte weer helemaal naar de grond, waarbij een snelheid van boven de honderd kilometer per uur bereikt wordt.

Op 29 maart opent Six Flags zijn deuren voor het komende zomerseizoen. Het is nog niet te zeggen of Goliath bij de opening al klaar is. Drie weken voor de voltooiing kan de opleveringsdatum bekend gemaakt worden.

Bron: Utrechts Nieuwsblad

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat