Home

Nierstichting blaast IJsstrijd deze winter af

Nierstichting blaast IJsstrijd deze winter af Biddinghuizen - 29 februari 2012.  De Nierstichting heeft het IJsstrijdevenement dat gepland stond voor het komend weekend, opgeschort. De officiële nieuwe datum is zaterdag 15 december 2012. Als reden noemt de Nierstichting de weersomstandigheden.

Door de verwachte hoge temperaturen zou FlevOnice in Biddinghuizen niet kunnen garanderen dat hun kunstijsbaan aanstaande zondag tot het einde van het programma kan worden bereden.

De IJsstrijd is een sinds 2010 jaarlijks terugkerend sponsorevenement van de Nierstichting. De bedoeling is dat teams of individuen zich opgeven om een bepaald aantal rondes te schaatsen en zich daarbij te laten sponsoren door collega's, familie en bekenden. De opbrengst is dan voor de Nierstichting die er de ontwikkeling van een draagbare kunstnier mee ondersteunt. IJsstrijd is een vervolg op de Nierstichting Elfstedentocht.

In het eerste IJsstrijd jaar, 2010, leverde de sponsortocht 160.000 euro op, het vorig jaar was dat teruggelopen tot 100.000 euro. Het sponsorbedrag voor de 2012 editie staat op dit moment op ruim 22.500 euro. De inschrijving is nu verlengd tot 15 december.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat