Home

Go Cycling dit weekend op pad in Flevoland

Go Cycling dit weekend op pad in Flevoland Biddinghuizen - 15 maart 2012.  Komende zondag 18 maart staat Flevoland in de kijker bij Go Cycling, hét fietsprogramma van Nederland. De twee presentatoren gaan met een aantal fietsers op avontuur in Flevoland.

Ze staan oog in oog met de wilde dieren van de Oostvaardersplassen, ze overwinnen de achtbaan van Walibi Holland en verwennen hun smaakpapillen op Urk.

Uitwaaien aan de Flevoboulevard
Samen met een familie die in Flevoland op vakantie is, ontdekt Eric Bouwman de gezelligheid van de Flevoboulevard . De presentator haalt het gezin op bij hun verblijf Molecaten Flevostrand, om vervolgens samen met de fiets op pad te gaan. Verschillende tussenstops worden aangedaan zoals FlevOnice en Walibi Holland.

Rondje Oostvaardersplassen
Ruben Dingemans maakt vanaf de fiets kennis met de Oostvaardersplassen. De Flevolanders Hans en Odette die op de elektrische fiets een rondje Oostvaardersplassen doen, ontmoet hij bij Belevingscentrum De Oostvaarders. Na een heerlijke lunch bij Haje en heel wat gefietst te hebben door de prachtige natuur, belanden ze bij het bezoekerscentrum Oostvaardersplassen. Vanaf daar neemt de boswachter ze mee het gebied in om de wilde dieren, zoals vossen, vogels, paarden en heckrunderen, ook van dichtbij te ontmoeten.

Op de racefiets door oud en nieuw land
Ruben gaat ook de uitdaging aan en toert samen met een groep sportieve racefietsers door de Noordoostpolder en Urk. In hoog tempo doen ze onder andere Kraggenburg, Schokland en Nagele aan en zien het contrast van oude als nieuwe elementen in het landschap. Naast het kilometers maken is er uiteraard ruimte voor een pauze. Vanaf de haven op Urk genieten ze van gebakken vis en prachtige vergezichten over het IJsselmeer.

Go Cycling
Go Cycling is hét fietsprogramma van Nederland en vanaf 26 februari terug in nieuwe stijl op RTL-4. Ruben Dingemans en Eric Bouwman gaan elke week mee op fietsvakanties en bezoeken de mooiste fietsgebieden in binnen- en buitenland. Alle fietsstijlen komen aan bod en elke aflevering zijn ze in een andere regio. De aflevering van Flevoland wordt uitgezonden op 18 maart om 16.20 uur en herhaald op 24 maart.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat