Home

Pinksterconferentie Opwekking groeit de weg over

Biddinghuizen - 4 april 2012.  De pinksterconferentie Opwekking gaat het terrein herinrichten. Er komt extra kampeerruimte aan de overkant van de provinciale weg en de grote tent verhuist naar een centralere plek. Dit is nodig vanwege strengere veiligheidseisen vanuit de overheid en om de groei aan te kunnen. Vorig jaar waren er - inclusief daggasten - ruim 60.000 bezoekers.

Een recordaantal kampeerders heeft zich op dit moment al opgegeven voor de pinksterconferentie bij Biddinghuizen. De organisatie heeft inmiddels ruim 16.000 aanmeldingen, ,,ongelofelijk veel meer dan vorig jaar rond deze tijd”, vertelt Joop Gankema, directeur van stichting Opwekking.

De 42e editie van de conferentie is van vrijdag 25 mei tot en met maandag 28 mei.

Vorig jaar telde de conferentie 18.500 kampeerders. Dit jaar verwacht Gankema er heel wat meer. ,,Nu een deel van de camping aan de overkant van de weg komt, krijgen we wat meer lucht op het terrein, en kunnen we meer mensen kwijt. We zouden bij wijze van spreken op termijn door kunnen groeien tot veertig- à vijftigduizend kampeerders. Dan moet er echter wel veel in de organisatie veranderen.”

1800 vrijwilligers
Gankema doelt op het aantal vrijwilligers en de financiën die dan mee moeten groeien. Tijdens de afgelopen pinksterconferentie waren er dagelijks 1800 vrijwilligers in touw. Dit jaar zijn er nog meer mensen nodig, onder meer door de strengere veiligheidsvoorschriften vanuit de overheid. Zo zijn er bijvoorbeeld meer gecertificeerde beveiligers nodig.
Daarmee stijgen ook de kosten. Zoveel zelfs, ‘dat we het gevoel krijgen dat zaken bijna onbetaalbaar worden’, schrijft Gankema aan de abonnees van Opwekking Magazine.

Vorig jaar werkte stichting Opwekking met een begroting van 1,3 miljoen, nu is dat al ruim boven de 1,5 miljoen, aldus de directeur.

Bron: Friesch Dagblad

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat