Home

Geen aardappelmachines in Biddinghuizen

Geen aardappelmachines in Biddinghuizen Biddinghuizen - 20 juni 2012.  Aardappelmachinefabrikanten boycotten de Agro Techniek Holland-(ATH)mechanisatiebeurs in Biddinghuizen. De rooierfabrikanten AVR, Grimme, Dewulf en WM Kartoffeltechniek, en ook inschuurlijnenfabrikanten Miedema en Bijlsma Hercules hebben besloten geen machines in Biddinghuizen tentoon te stellen.

De Federatie Agrotechniek, de Nederlandse branche-organisatie van fabrikanten en importeurs, heeft als beursdatum voor 5 tot en met 8 september gekozen op het Walibi-festivalterrein in Biddinghuizen. De meeste leden verkiezen september boven juni.

De aardappelmachinefabrikanten vinden de beursdatum erg ongelukkig gekozen. Begin september zijn de fabrikanten nog volop bezig met het uitleveren van machines voor het oogstseizoen. Ook is de aardappeloogst dan al in volle gang, waardoor ze in Biddinghuizen weinig aardappeltelers verwachten.

Dat er geen demonstratiemogelijkheid is, vinden ze ook een gemis. Op de Aardappeldemodag in Westmaas (Z.-H.) op 22 augustus en op het aardappelevenement Potato Europe op 12 en 13 september in Noord-Frankrijk is het wel mogelijk machines in de praktijk te demonstreren, aldus de fabrikanten. De fabrikanten geven daarom de voorkeur aan de Aardappeldemodag, Potato Europe en Interpom in Kortijk (B.) in november boven de ATH-beurs.

Willem Bierema van de ATH-beurs vindt het onbegrijpelijk. ,,De meeste telers gaan niet naar Potato Europe en wel naar Agro Techniek Holland. Toch is een aantal merken aanwezig op ATH, omdat een aantal lokale Flevolandse dealers er machines ten toon stelt.”

Bron: Boerderij.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat