Home

FlevOnice draaide jaren met verlies

FlevOnice draaide jaren met verlies Biddinghuizen - 8 juli 2012.  IJsbaan FlevOnice in Biddinghuizen heeft vanaf 2009 nooit winst gedraaid. Dit blijkt uit een verslag van de curator. De baan, die tussen de 23 en 24 miljoen euro heeft gekost, ging in mei failliet.

In 2010 is er een plus in de cijfers van de ijsbaan te zien maar dat kwam omdat investeerders leningen kwijtscholden. Als zij dit niet hadden gedaan zou de baan een verlies hebben gedraaid van ruim 1 miljoen euro. FlevOnice moest in de winters zo'n 200.000 schaatsers trekken maar dat is nooit gehaald. Daarnaast kwamen er ook zomers te weinig sporters en recreanten op de skeelerbaan.

Er hebben zich meerdere schuldeisers bij de curator gemeld. De grootste schuldeisers zijn een bank en energiebedrijf Nuon. Daarnaast heeft het bedrijf subsidies ontvangen van in totaal 2,8 miljoen euro. De verstrekkers mogen deze bedragen terugeisen.

De curator is nog steeds in gesprek met een aantal overnamekandidaten. Eén van de gegadigden voerde voor het faillissement al gesprekken met FlevOnice over een eventuele overname.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat