Home

Geldboete

Biddinghuizen - 10 april 2001.  De Lelystadse politierechter heeft een 27-jarige vrouw uit Amsterdam 250 gulden boete opgelegd.

Zij veroorzaakte op 13 mei 1999 een hoop consternatie in het Biddinghuizer attractiepark Six Flags, dat toen nog Walibi Flevo heette. Ze vond dat een man zijn kinderen veel te vaak in een wagentje van een attractie zette, waardoor zij moest wachten. Dat pikte de vrouw niet. Ze ging hem te lijf en in de worsteling die ontstond, beet ze hem in zijn vinger en borst.

Het slachtover claimde grote schade te hebben geleden: 686 gulden. Hij wilde dat de vrouw een hele hoop zou vergoeden: zes entreekaarten, een aids-test, de kosten van de huisarts, zijn kapotte blouse, twee poncho's, benzinekosten van twee auto's en de kosten van foto's die hij had gemaakt van zijn verwondingen. 'Tel uit je winst', zei politierechter mr. G. Eelsing, nadat zij deze opsomming had voltooid. Ook officier van justitie, die 400 gulden boete eiste, vond de hoogte van de schadevergoeding buiten proporties. 'Sommige posten zijn te zot om op te voeren.'

Bron : Dagblad Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat