Home

KPN NK Marathon vrijdag op Veluwemeer

KPN NK Marathon vrijdag op Veluwemeer Biddinghuizen - 23 januari 2013.  De KNSB heeft groen licht gegeven voor het KPN Nederlands kampioenschap marathonschaatsen op natuurijs. Op het bevroren Veluwemeer tussen Biddinghuizen en Elburg wordt vrijdag het NK marathonschaatsen gehouden.

De heren rijden 100 km en de dames schaatsen 70 km. Het is voor de vijfde keer op rij dat het NK kan worden gehouden op natuurijs.

In 2012 won Jorrit Bergsma het KPN NK Marathon Natuurijs op de Rietplas |

Vandaag heeft een uitgebreide inspectie plaatsgevonden van het ijs op de betreffende locatie. De ijsdikte is op meerdere plaatsen gemeten en in combinatie met de weersverwachtingen voor de komende dagen leverde dat een positieve uitkomst op.

Daarmee is er een fiat gegeven voor een uniek NK in de historie van het marathonschaatsen. Het is namelijk voor het eerst dat er vijf jaar achtereen wordt gestreden om de nationale titels op natuurijs. Tot nu toe waren vier NK’s op rij het hoogste aantal.

Dat gebeurde in de periode 1993 tot 1996 en in de huidige periode. De vier laatste NK’s waren die op de Oostvaardersplassen (2009, winnaar Sjoerd Huisman), het Zuidlaardermeer (2010, winnaar Jorrit Bergsma), Belterwiede (december 2010, winnaar Bob de Vries) en de Rietplas (2012, winnaar Jorrit Bergsma).

Het KPN NK Marathon op het natuurijs van het Veluwemeer begint vrijdag 25 januari om 8.30 uur met de wedstrijd voor de Masters. Zij rijden 60 kilometer. Vervolgens klinkt om 11.00 uur het startschot voor het NK voor de dames, die 70 kilometer rijden. Om 13.30 uur is het vertrek van de heren voor hun Nederlands kampioenschap over 100 kilometer.

Het is voor het eerst dat het Veluwemeer is verkozen als locatie voor het NK op natuurijs. Wel werd daar in het verleden uiteraard vaker de klassieker de Veluwemeertocht verreden, voor het laatst in 2012.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat