Home

GroenTechniek Holland in Biddinghuizen

GroenTechniek Holland in Biddinghuizen Biddinghuizen - 8 maart 2013.  Op 10, 12 en 12 september wordt op het evenemententerrein van Walibi Holland de vakbeurs GroenTechniek Holland gehouden. Het is een tweejaarlijkse nationale vakbeurs die alles biedt dat nodig is voor het beheer en onderhoud van de groene, openbare ruimte.

De voorbereidingen voor het nieuwe evenement GroenTechniek Holland 2013 zijn in volle gang. "De inschrijvingen stromen binnen voor de eerste editie van deze nieuwe, tweejaarlijkse nationale vakbeurs" aldus beursmanager Willem Bierema van het projectteam GroenTechniek Holland BV, een volle dochter van de Federatie Agrotechniek.

"De beurs wordt voor én door de branche georganiseerd, en daardoor zonder winstoogmerk. Veel marktleiders waaronder Jean Heijbroek, John Deere, New Holland, Stihl, Husqvarna hebben zich al ingeschreven en zijn groots van de partij van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 september 2013 op het Walibi evenemententerrein in Biddinghuizen. Ze reserveren naast expositieruimte ook volop vierkante meters voor demonstraties. Ruim de helft van de beschikbare beursvelden op deze centraal gelegen, omvangrijke locatie is al volgeboekt."Collectief belang groensector
Tuin en Park stuurgroepvoorzitter Dick Melessen is blij met dit nieuwe, professionele, 'eigen' groenevenement en onderstreept het collectieve belang: "Ik ben ervan overtuigd dat het een goede keuze is dat we gezamenlijk en zelfstandig een grote groenbeurs organiseren. We gaan er samen voor zorgen dat er een evenement voor de complete groensector staat in september."

'One stop shop' voor professionals werkzaam in groene, openbare ruimte
GroenTechniek Holland is een totaalevenement dat alles biedt voor beheer en onderhoud van alles wat groeit en bloeit in de openbare ruimte. Voor een ieder die professioneel actief is of wil worden in de groene openbare ruimte, waaronder hoveniers, sportpark- en golfbaanbeheerders, gemeentes, waterschappen, wegenbeheerders, recreatiebedrijven, loonwerkers, werkvoorzieningsschappen, inkopers tuincentra, doe het zelf winkelformules en verhuurbedrijven. Niet alleen eigenaren, maar ook berijders, monteurs, medewerkers en beheerders.Fabrikanten, importeurs en dealers tonen naast de nieuwste cirkel- en kooimaaiers, tuin- en parktrekkers, machines, gereedschap, installaties en onderdelen ook aanverwante producten uit de groene sector, zoals klein grondverzet, bosbouw en boom-, planten- en bloemenkwekers, financiële dienstverleners en belangenorganisaties. Naast machines en diensten ten behoeve het beheer en onderhoud van het openbare groen kunnen op de vakbeurs ook aanpalende branches
waarmee de bezoeker te maken heeft exposeren, zoals afval, reiniging en riolering. Zo wordt GroenTechniek Holland een 'one stop shop' voor alle professionals werkzaam in de openbare ruimte.

Expositie én demonstraties
Beursmanager Bierema: "Deze opzet in combinatie met deze locatie biedt veel voordelen. Het omvangrijke evenemententerrein Walibi ligt centraal in Nederland, middenin een van de mooiste groene gebieden van het land, de Flevopolder. Vanuit alle windstreken is het evenement prima bereikbaar, en er is volop parkeergelegenheid voor deelnemers en bezoekers.

Verder biedt het terrein uitstekende mogelijkheden voor zowel overdekte exposities aan het Groenplein als demonstraties buiten, mede dankzij een sportgazon onder topcondities ten behoeve van de demonstraties. De bezoeker kan maaiers, trekkers, machines en apparatuur niet alleen zien, maar ook horen en voelen zodat alle zintuigen worden geprikkeld en het mechanisatienieuws letterlijk tot leven komt."

100% dochter van Federatie Agrotechniek
De Federatie Agrotechniek behartigt belangen van ruim 950 bedrijven. Jint van Dijk is als voorzitter van het dagelijks bestuur van de Federatie ook directievoorzitter van GroenTechniek Holland B.V, dat 100% dochter is van de Federatie Agrotechniek. Deze BV is opgericht om GroenTechniek Holland te organiseren op Evenemententerrein Walibi in Biddinghuizen, voor zowel leden als niet-leden van de Federatie en het COM.

Overigens is deze BV een zusterorganisatie van AgroTechniek Holland BV, ook 100% eigendom van de Federatie, die in 2010 en 2012 twee zeer succesvolle agro-evenementen neerzette voor ruim 50.000 akkerbouwers, veehouders en loonwerkers.

GroenTechniek Holland 2013 is de enige vakbeurs voor bedrijven actief in de openbare groene ruimte in Nederland die onder auspiciën van de Federatie georganiseerd wordt.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat