Home

Bange moeders overwinnen achtbaanangst in Walibi Holland

Bange moeders overwinnen achtbaanangst in Walibi Holland Biddinghuizen - 1 april 2013.  Tien bange moeders hebben op vrijdag 29 maart hun angst voor achtbanen overwonnen in attractiepark Walibi Holland. Samen met Stichting VALK organiseerde het park als eerste Nederlandse attractiepark een rollercoastercursus. Naast de cursus mochten de deelnemers samen met hun gezin in de vernieuwde huisjes van Walibi Village verblijven.

‘Van bangerik naar adrenalinekick’
Tijdens de rollercoastercursus ‘Van bangerik naar adrenalinekick’, die in samenwerking met Stichting VALK is opgezet, leerden de tien bange moeders gedurende een interactieve presentatie onder andere welke verschillende klachten een rol spelen bij angst voor achtbanen. Daarnaast hebben de therapeuten van Stichting VALK de moeders verschillende technieken aangeleerd, waarmee ze werden voorbereid op de rit in de achtbaan. De technische dienst van Walibi Holland was aanwezig om de deelnemers te informeren over de veiligheidsmaatregelen van attracties. Voor de rit voelden de moeders zich allen erg gespannen. Onder aanmoedigingen van hun kinderen en partners hebben alle moeders aan het einde van de cursus de achtbaan getrotseerd. “Spannend, leuk en eng, alles door elkaar!”, aldus één van de deelneemsters. Stichting VALK kijkt tevreden terug op de rollercoastercursus: “Het is supergeslaagd. Ik ben echt ontzettend trots op alle deelnemers dat ze de achtbaan hebben bedwongen.”Reden voor Walibi Holland om de cursus op te zetten was dat moeders tijdens een dagje attractiepark vaak bij de tassen achterblijven, omdat ze bang zijn voor de achtbaan. De animo voor de cursus was zeer groot. “We kregen ontzettend veel reacties van bange moeders uit heel Nederland. Vanwege het enorme succes van de cursus gaan we nu bekijken of we er een vervolg aan gaan geven. Naast bange moeders zijn er immers ook bange vaders en bange kids die angst hebben voor achtbanen,” aldus Mascha van Till, directeur Walibi Holland.

‘Extreme makeover: Walibi Edition’
De deelnemers van de cursus overnachten het hele weekend in de vernieuwde huisjes van Walibi Village. Het vakantiepark van Walibi Holland is vandaag geopend tijdens ‘Extreme makeover: Walibi Edition’. Afgelopen winter is het vakantiepark vernieuwd. Dit seizoen zijn de 7- en 8-persoonshuisjes al compleet gerenoveerd. Tevens zijn de receptie en Lounge totaal vernieuwd. Aankomende 2 jaar wordt de rest van het vakantiepark opgeknapt.Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat