Home

Verschillende factoren oorzaak ongeval Walibi

Verschillende factoren oorzaak ongeval Walibi Biddinghuizen - 2 augustus 2013.  Slecht weer, een taalbarrière en het te vroeg uitstappen door het slachtoffer zijn de oorzaken van het ongeval in El Rio Grande in Walibi in Biddinghuizen.

Dat blijkt uit onderzoek naar het ongeluk in de waterattractie waarbij een 10-jarig Israëlisch meisje vorige week haar voet verloor.

In verband met stortregens werd de wildwaterbaan tijdelijk stil gezet. Het slachtoffer stapte vervolgens uit de attractie op een plek waar dat niet was toegestaan. Zij kon de waarschuwingsbordjes niet lezen omdat deze in het Nederlands, Engels en Duits opgesteld zijn. Toen de baan weer werd aangezet, kwam het meisje klem te zitten.

Walibi Holland zet naar aanleiding van het ongeluk continu een medewerker langs de baan die in de gaten houdt dat bezoekers niet vroegtijdig uitstappen. De Rio Grande is vandaag weer open gegaan. Volgens Walibi is het meisje met haar familie onder begeleiding van een arts weer naar Israël vertrokken.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat