Home

Ruim 70.000 voor Kika

Ruim 70.000 voor Kika Biddinghuizen - 8 september 2013.  Met een recordaantal teams van 67 is er tijdens de 24-uurs skatemarathon op de baan van FlevOnice in Biddinghuizen zaterdag 72.977 euro opgehaald voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Oud-olympisch schaatskampioene Marianne Timmer schoot vrijdagmiddag de deelnemers weg. De race duurde tot zaterdagmiddag drie uur, waarna de balans kon worden opgemaakt. De opbrengst van vorig jaar (58.000 euro) bleek ruim overtroffen.


Foto: Vincent Riemersma

Dit jaar kwamen de deelnemers aan de tiende editie van 24Kika niet alleen uit Nederland. Ook Frankrijk, Duitsland en Tsjechië waren vertegenwoordigd.

Vertrouwde nieuwe locatie
De 24kika werd georganiseerd op de baan van Flevonice in Biddinghuizen. De schaatsbaan die na een jaar gesloten te zijn geweest haar deuren deze winter weer zal openen. Op het vernieuwde parcours, 3 km in plaats van 5 km, was er voor de skeeleraars ook weer de mogelijkheid tot het neerzetten van een nieuw baan record. Het baanrecord werd neergezet door Mark Horsten. Hij zette het nieuwe record 4:05.

Bij de solisten ging de eindoverwinning van de 24 uurs race naar Arnoud Haffmans die in 24 uur 465 km reed. Bij de teams ging de overwinning naar Skate upton –Alfa. Die gezamenlijk 270 ronde reden.

In 2014 zal de 24kika georganiseerd worden op 5&6 september.

Redactie BHZNet.nl / 24Kika

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat