Home

12.000 deelnemers bij Mud Masters Run

Biddinghuizen - 27 september 2013.  Off road hardlopen, kruipgangen met prikkeldraad en heel veel modder. Op zaterdag 28 en zondag 29 september doen 12.000 deelnemers mee aan de nieuwe editie van de Mud Masters Obstacle Run. Het evenement vindt dit keer plaats in de bossen rondom evenemententerrein Biddinghuizen.

De Mud Masters Obstacle Run is een stormbaan ontworpen door mariniers en geïnspireerd op de meest uitdagende stormbanen ter wereld. Mud Masters is een fysieke en mentale uitdaging waarbij het draait om doorzettingsvermogen, kameraadschap en humor.

Mud runs trend in Nederland
Mud runs zijn een trend. In 2012 deden 4.000 moddervreters mee aan de Mud Masters Obstacle Run. In maart 2013 waren dat er 8.000 en nu zijn er 12.000 deelnemers. Daarmee is Mud Masters de grootste mudrace in de Benelux.

Spectaculair
De vorige edities waren in de Haarlemmermeer. Op 28 en 29 maart verandert een deel van de bossen in Biddinghuizen in een nieuw uitdagend stormbaanparcours van 6, 12 en 42 kilometer met spectaculaire hindernissen. Zoals de Sizzler die elektroshocks afgeeft en de hoge muren van de Teva Great Walls. Naast het hindernisparcours van 6 en 12 km leggen 50 diehards 42 km (3,5 rondje parcours) af, een Mud Masters Marathon. Dit is een uitzonderlijk zware sportprestatie.

Revalidatiefonds
Er doen ook bekende Nederlanders mee aan Mud Masters. Top advocaat Geert Jan Knoops loopt bijvoorbeeld op zondag mee als aanvoerder van het Wounded Warriors team (gewonde veteranen). Mud Masters zamelt met de Obstacle Run geld in voor het Revalidatiefonds en stimuleert (voormalig) revalidanten om mee te doen. Mannen en vrouwen met beenprotheses en in een rolstoel leggen het parcours zonder short-cuts af. Ook deze editie doen er weer verschillende revalidanten teams mee.

Bron: Krant van Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat