Home

Guinness World Record voor Guido de Brès en Walibi Holland

Guinness World Record voor Guido de Brès en Walibi Holland Biddinghuizen - 27 september 2013.  1.872 leerlingen van scholengemeenschap Guido de Brès uit Amersfoort hebben vrijdagochtend in attractiepark Walibi Holland een wereldrecord gevestigd. Onder toeziend oog van een officieel Guinness World Records-jurylid uit Engeland is het record ‘largest educational field trip’ gevestigd.

Daarmee is het oude record, dat op 1.192 leerlingen stond, verbroken. Astronaut André Kuipers verzorgde een interactieve natuurkundeles, waardoor de schoolreis een educatief tintje bezat.

Guido de Brès
Vanwege het 50-jarig bestaan van Guido de Brès werden er in de maand september verschillende activiteiten georganiseerd.

Het jubileum werd afgesloten met een schoolreis naar Walibi Holland waar 1.872 leerlingen en 200 docenten samen met het attractiepark het wereldrecord grootste educatieve schoolreis hebben verbroken. Het officiële record voor de grootste educatieve schoolreis ter wereld staat nu dus op 1.872 leerlingen. Daarmee is het oude record, dat op 1.192 leerlingen stond, dus ruimschoots overtroffen.

André Kuipers
Astronaut André Kuipers verzorgde een natuurkundeles waar de koppeling tussen theorie en praktijk werd gemaakt. Naast de beroemde ruimtereis ging André Kuipers ook in op natuurkundige begrippen als zwaartekracht en G-krachten en werd een verband gelegd met attracties als Goliath en Space Shot. Na de natuurkundeles konden de leerlingen deze krachten ook daadwerkelijk zelf gaan ervaren in deze attracties.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat