Home

De toekomst van landbouw op AgroTechniek Holland

De toekomst van landbouw op AgroTechniek Holland Biddinghuizen - 24 juli 2014.  Robots, sensortechniek, GPS technologie, automatisering, zelfrijdende machines en drones. Er verandert veel in de landbouw. In het Toekomstpaviljoen op AgroTechniek Holland 2014, het evenement dat wordt gehouden van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 september, wordt de bezoeker een blik geboden op de techniek en energie van morgen.

Van een robottrekker zonder cabine die volledig automatisch op een afgebakend perceel werkzaamheden uitvoert tot een aardappelopslag-verwijderingsrobot, suikerbieten-oogstrobot en een Body Koe-ler voor koeien. Maar ook is er alles over biogas, stroom uit mest, bewegingsenergie, lichaamswarmte, windmolens en zonne-energie.

Volledig automatische robottrekker Greenbot
De Greenbot is de eerste robottrekker zonder cabine die volledig automatisch op een afgebakend perceel werkzaamheden kan uitvoeren, dus de factor arbeid speelt geen rol meer bij deze trekker. Aangedreven door een 100 pk dieselmotor, voorzien van heinrichtingen voor en achter en voorzien van state of the art GPS technologie kan deze cabineloze trekker bij nacht en ontij ingezet worden. Deze volledig Nederlandse machine wordt door de Dutch Power Company op de markt gebracht.

3.000 landbouwmachines van 450 merken
Op AgroTechniek Holland, het grootste outdoor agro evenement van Nederland worden ruim 3.000 landbouwmachines van meer dan 450 merken getoond door zo'n 260 fabrikanten, importeurs en dealers. Naast de 3.000 nieuwste trekkers, werktuigen, oogstmachines, melktechniek en stalinrichting is er ook een TrekkerParcours waar boeren testritten kunnen maken op de allernieuwste trekkers, een Behendigheidsparcours met alles over agroverkeersveiligheid en talrijke innovaties die meedingen naar de noviteitenprijs Bronzen Sikkel. Nieuw dit jaar zijn naast het Toekomst- en Energiepaviljoen de dagelijkse demonstraties oogsten, veldspuiten en grondbewerking.

AgroTechniek
Dit tweejaarlijkse evenement voor loonwerkers, akkerbouwers, melkveehouders en boeren met een gemengd bedrijf uit Nederland en omringende landen is van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 september dagelijks open van 10 tot 17 uur. De entree is gratis op vertoon van een relatiekaart, die verspreid worden via deelnemende importeurs, fabrikanten en dealers. Bij de kassa is de toegangsprijs € 19,50 per persoon en voor kinderen tot 12 jaar gratis. Wie vooraf een online ticket aanschaft via www.agrotechniekholland.nl krijgt € 2,00 korting en betaalt dus € 17,50 per persoon. Agrarische studenten hebben gratis toegang, mits aangemeld via de school. Parkeren is gratis.

Bron: agrotechniekholland.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat