Home

John Deere wint bronzen sikkel bij Agrotechniek

John Deere wint bronzen sikkel bij Agrotechniek Biddinghuizen - 11 september 2014.  John Deere heeft tijdens Agrotechniek Holland in Biddinghuizen afgelopen woensdag de Bronzen Sikkel gewonnen. De vakjury bekeek zo'n 80 innovatieve inzendingen en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de toekomst van de agrarische sector.

De vakjury koos unaniem Manure Sensing van John Deere als winnaar van de innovatieprijs Bronzen Sikkel: "Met meer precisie mest toedienen. Deze Organic Nutrient Management Manure Sensing van John Deere biedt nieuwe mogelijkheden om de mineralenbalans te optimaliseren en te sturen op plaatsspecifieke en exacte dosering.

Hij optimaliseert nutriënten die toegediend worden via organische drijfmest en meet real time gehaltes aan nutriënten en droge stof in drijfmest middels NIRS-technologie. Een mooie vinding die gevolgen gaat hebben voor het omgaan met mest en bemesting en aanpassing van de Nederlandse mestwetgeving tot gevolg kan hebben, kortom een innovatie die de Bronzen Sikkel 2014 verdient."

De innovatieprijs is uitgereikt op AgroTechniek Holland in Biddinghuizen, het grootste agro-evenement van Nederland. Daar lanceren ruim 260 fabrikanten, importeurs en dealers met ruim 450 merken talrijke innovaties op het gebied van trekkers, machines, apparatuur, melktechniek en stalinrichting. De vakjury bekeek zo'n 80 innovatieve inzendingen en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de toekomst van de agrarische sector.

De jury kende een tweede prijs toe aan de eerste zelfrijdende cabineloze tractor ter wereld Greenbot van Conver en de derde prijs aan de elektrisch aangedreven werktuigdrager Multitooltrac van Van Ham.

Greenbot en Multitooltrac ook in de prijzen
De vakjury gaf de tweede prijs aan Conver voor de Greenbot: "Het is de eerste zelfrijdende cabineloze tractor ter wereld met geavanceerde GPS-technologie die autonoom regelmatig terugkerende werkzaamheden uitvoert zonder chauffeur; een machine die de manier van werken en denken in de landbouw zoals we dat nu kennen ingrijpend zal veranderen."

Voor de Multitooltrac ontving Van Ham de derde prijs: "Deze elektrisch aangedreven werktuigdrager met range extender op basis van betrouwbare componenten met spoorbreedte verstelling en vijf volwaardige posities om alle gangbare werktuigen en gereedschappen te monteren is een unieke combinatie van een gangbare constructie met nieuwe inzichten en nieuwe technieken," aldus de vakjury.

Breed scala primeurs voor akkerbouwers en melkveehouders
De overigen genomineerden waren: Adler met de K750 modderschaaf voor veegmachine; Beerepoot Stalinrichtingen BV met Combi-boxdek, Homburg Holland met de Väderstad IPad bediening, JG Metaal met de Elektrische selectiewagen, Lely met de Control, New Holland met de Triple clean, Schuitemaker met de Exacta 870 zodebemester met GPS-systeem, Vicon met de Extra 332XF FlexiSwat Front schijvenmaaier met vijzel en Weidemann Nederland met de Elektrische mini-shovel.

Vakjury: "Veel mooie Nederlandse vindingen"
"De innovaties zijn breed toepasbaar en interessant voor zowel boeren als loonwerkers. Het is een breed scala aan primeurs voor akkerbouwers en melkveehouders. We zijn verheugd dat er zoveel mooie Nederlandse inzendingen zijn. Dat wekt vertrouwen voor de positie van ons land in de mondiale ontwikkelingen qua landbouwmechanisatie", aldus de vakjury die bestond uit Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Landbouwmechanisatie en Veehouderij Techniek), Leo Tholhuijsen (Reed Business/TREKKER en Boerderij), Wim Claessens CUMELA/Grondig), Hessel Doornbos (Agrio/AgraPower/www.trekkerweb.nl) en Han Reindsen (LTO/Nieuwe Oogst).

'Alles wat boeren boeit'
AgroTechniek Holland is een totaalevenement dat 'alles biedt wat boeren en loonwerkers boeit', waaronder trekkers, werktuigen, oogstmachines, melktechniek en stalinrichting maar ook onderdelen, ICT en dienstverlening én demonstraties. De beurs is van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 september dagelijks open van 10 tot 17 uur in Biddinghuizen. Actuele informatie is te vinden op http://www.agrotechniekholland.nl


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat