Home

Jeroen de Kroon pakt brons op NK korte baan

Jeroen de Kroon pakt brons op NK korte baan Biddinghuizen - 14 december 2014.  Jeroen de Kroon uit Ens heeft zondag in Biddinghuizen brons behaald bij het Nederlands kampioenschap korte baan schaatsen voor pupillen.

Voor het toernooi in Biddinghuizen waren door de KNSB de 32 snelste pupillen van Nederland uitgenodigd. De wedstrijd over 140 meter werd buiten op Flevonice verreden via drie afvalrondes en een finale met daarin de beste vier. In de finale veroverde de schaatser van STC Rutten de bronzen medaille.

Het was sowieso een goed weekend voor De Kroon want zaterdag won hij al twee keer zilver bij de Kardinge bokaal in Groningen. De Kardingebokaal is een wedstrijd waar de diverse schaatsgewesten de strijd tegen elkaar aan gaan. De beste schaatsers uit de gewesten worden naar deze wedstrijd gestuurd. Hier behaalde Jeroen de Kroon over beide afstanden zilver en reed hij bovendien twee persoonlijke records.

Ook Rik van Benthem uit Nagele had zich voor beide wedstrijden geplaatst. In Groningen werd hij zevende en in Biddinghuizen twaalfde.

Bron: DeNoordoostpoler.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat