Home

Stenengooier veroordeeld

Biddinghuizen - 23 april 2002.  Een 19-jarige Marrokaanse jongen is door de rechter veroordeeld tot 112 uur dienstverlening en twee weken voorwaardelijk.

De jongen gooide in Six Flags een steen naar een vrouwelijke bezoeker. Hij was met een groep Marrokanen naar het pretpark. In de rij voor een attractie probeerde de groep voor te dringen.

Rel om voordringen
De vrouw, die ook in de rij stond, zei er iets van. De verdachte schreeuwde iets naar de vrouw. Vervolgens bemoeide de broer van het meisje zich ermee. Hij gaf de verdachte een duw. De jongen sloeg de broer.

Vanaf een afstandje gooide de Marrokaanse jongen een steen naar de broer. Het meisje sprong ertussen en werd geraakt.

Opstandje na ruzie in de rij
De Marrokaanse jongen is al eerder veroordeeld voor geweld en mishandeling. De rechter is dan ook van mening dat de jongen zich moet leren beheersen.

Hij is niet de enige die voor de rechter moest verschijnen. Na de ruzie ontstond er een opstandje. Een beveiligingsbeambte nam de jongen mee naar zijn kantoor.

De hele groep volgde de twee en de situatie begon dreigend te worden. De beambte probeerde met de jongeren te praten. Daarbij kreeg hij een boomstam in zijn rug.

De 19-jarige die daarvoor terecht moest staan zei: 'Ik heb niks verkeerd gedaan'. Een hond moest de groep uiteen drijven. De jongen kreeg 80 uur dienstverlening.

Bron: Nieuws TV

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat