Home

Schouten wint GrandPrix op Flevonice

Biddinghuizen - 15 februari 2015.  Marathonschaatser Simon Schouten heeft zaterdag in Biddinghuizen de eindzege gepakt in de grandprixcyclus. Schouten (24) profiteerde op ijsbaan Flevonice dankbaar van een val op amper 100 meter van de finish van klassementsleider Jouke Hoogeveen.

"Ongelooflijk, wat een stommiteit", mopperde Hoogeveen, die de winst van de KPN Grand Prix op het ultieme moment uit zijn handen liet glippen.

De 36-jarige Fries had twee wedstrijden uit de grandprixcyclus op natuurijs gewonnen, op de Weissensee in Oostenrijk en het Zweedse meer van Falun. "Zoals ik dit jaar op natuurijs reed, was niet normaal meer. Dat was vliegen", zei Hoogeveen, die tijdens de slotwedstrijd over 80 kilometer in Biddinghuizen wilde aantonen dat hij de beste is. "In plaats van gewoon achter Schouten te blijven, wilde ik hem en Gary Hekman nog even voorbij. En hupsakee, daar lag ik."De winst ging naar Frank Vreugdenhil, Schouten pakte de eindzege. Bij de vrouwen werd de slotwedstrijd gewonnen door Lisa van der Geest. Yvonne Spigt kroonde zich tot winnares van het klassement.

Bron: Novum

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat