Home

Ontwikkeling recreatiepark Ellerveld

Ontwikkeling recreatiepark Ellerveld Biddinghuizen - 16 juni 2015.  Dinsdag 16 juni droeg wethouder Van Amerongen namens de gemeente Dronten grond over aan SBA Projectontwikkeling, die deze grond vervolgens weer overdraagt aan Ellerhaven B.V. uit Genemuiden. Ellerhaven B.V. wordt eigenaar van de grond gelegen aan de Bremerbergdijk naast het evenemententerrein Ellerveld.

Ellerhaven B.V. start na de overdracht met het ontwikkelen van een vakantiepark met maximaal 350 recreatiewoningen.

Achtergrond
In het voorjaar van 2013 werd het bestemmingsplan Ellerveld onherroepelijk bevonden, waardoor een evenemententerrein, een recreatiebungalowpark en twee ecologische verbindingszones mogelijk worden gemaakt.

Stichting NET heeft eerder al een overeenkomst getekend voor het gedeelte van het evenemententerrein Ellerveld.

Door middel van een Europese bijdrage heeft er in 2014 een structurele herinrichting van het gebied plaatsgevonden. Er is een calamiteitenroute aangelegd en zijn er twee ecologische verbindingszones gerealiseerd. Aan de kant van het Veluwemeer wordt nu na overdracht van de grond gestart met de ontwikkeling van het recreatiepark. Er is ruimte om maximaal 350 vrijstaande recreatiewoningen te bouwen.Omgeving
Door de komst van het recreatiepark krijgt de Oostkant van Dronten er een nieuwe unieke verblijfsmogelijkheid bij. Door de centrale ligging kan dit gebruikers uit binnen en buitenland trekken. Deze consumenten kunnen daarbij de diverse dag attracties in de omgeving bezoeken, zoals Walibi, Flevonice, Dorhout Mees en New Challenge.

Bron: Gemeente Dronten

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat