Home

Jesse de Heer wint Mud Masters

Biddinghuizen - 29 september 2015.  Hang-On survivalatleet Jesse de Heer uit Veenendaal is winnaar van Mud masters 18 km Biddinghuizen geworden. Deze overwinning leverde hem tevens een WK ticket op.

Aan de Mud Obstacle Run deden maarliefst 23000 mensen mee. De Heer werd hierbij eerste in de Man Alfa Wedstrijdgroep in een snelle tijd van 01:29:08. Hiermee versloeg hij niet alleen de meervoudige winnaar maar tevens de beste atleten van Nederland die uitkomen in deze tak van sport.

Verschillen ervaren
Jesse die normaliter uitkomt in de survivalrun, wilde wel een keer de uitdaging aan. 'Ik wilde wel eens mee doen om de verschillen te ervaren met onze sport en was benieuwd wat deze sport zo populair maakt. Ik had daarbij niet verwacht dat ik deze zou winnen'. Vader en trainer Erik de Heer werd achtste en kwalificeerde zich hiermee ook voor het WK.

'Het grote verschil in deze twee zit hem in de hindernissen. In de survivalrun zijn er meer en zwaardere hindernissen die je ook echt moet halen en bij niet halen een straftijd van 2 uur betekent. Wanneer je deze 18 km survivalrun loopt dan mogen de eerste 10 atleten niet binnen de 2 uur 30 binnen komen. Dat uur zit hem in het feit dat bij de survivalrun meer, langere en zwaardere hindernissen zitten. Wil je bij de top lopen, dan moet je zowel zeer goed zijn in lopen als in de hindernissen.

Bij Mudmasters zijn de hindernissen voor de meeste deelnemers goed te halen en zijn het met name de snelle lopers die vooraan meedoen.

Jesse de Heer: "gelukkig kon ik op de hindernissen die er waren toch nog voldoende winst maken omdat ik tijdens de loopstukken behoorlijk gas moest geven om deze snelle jongens voor te blijven. Kapot was ik met name door het vele lopen door de modder heen. Of ik naar het WK wil, dat weet ik nog niet"

Bron: Veenendaalse krant

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat