Home

Prins Bernard jr en BN’ers op Flevonice

Prins Bernard jr en BN’ers op Flevonice Biddinghuizen - 1 februari 2016.  Zondag trainden Prins Bernhard jr en een aantal BN'ers op het ijs van Flevonice voor De Hollandse 100. Het was de kick-off van het sportevenement waarmee zij op 6 maart aanstaande geld willen inzamelen voor het Lymph&Co fonds.

De training is voor de tweede editie van De Hollandse 100. Dit is een winterduatlon, waarbij de deelnemers tien kilometer schaatsen en vervolgens negentig kilometer fietsen. Met Flevonice in Biddinghuizen als start en finish.

Onderzoek behandeling lymfklierkanker
De opbrengst van De Hollandse 100 gaat naar het Lymph&Co fonds, opgericht door Prins Bernhard jr. Hiermee steunt het fonds onderzoek om de behandeling van lymfklierkanker te verbeteren. De prins kreeg de ziekte zelf.

Bekende deelnemers
Olympisch kampioen Leontien van Moorsel doet ook mee, samen met oud-wielrenner Erik Breukink vormt zij het Oranje Peleton. Zondagmiddag mocht zij alvast een mooie cheque aan Prins Bernhard jr overhandigen van € 3.500,-. Afgelopen maand trainde schaatscoach Marianne Timmer al een aantal van de bekende deelnemers als Richard Krajicek en Winston Gerschtanowitz bij Flevonice.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat