Home

YFU schaatst op Flevonice

Biddinghuizen - 4 februari 2016.  Op Valentijnsdag (zondag 14 februari) schaatsen 140 vrijwilligers, studenten en (gast)gezinnen van uitwisselingsorganisatie YFU het 3 kilometer rondje bij Flevonice in Biddinghuizen.

140 man haalt de schaatsen uit het vet en hoopt op een koude Valentijnsdag. Vrijwilligers, families van studenten die nu in het buitenland wonen, Nederlandse gastgezinnen en uitwisselingsstudenten van over de hele wereld binden de ijzers onder en wagen een rondje op de baan in Biddinghuizen.

Voor het eerst
Niet alle uitwisselingsstudenten kunnen schaatsen en met name de Latijns Amerikanen en Aziaten staan voor het eerst op het ijs.

Onderwijs
Sinds augustus 2015 wonen ruim zestig Nederlandse studenten in het buitenland waar zij een jaar regulier onderwijs volgen op lokale middelbare scholen en bij een gastgezin in huis wonen.

Buitenlandse studenten die in Nederland wonen, belopen dezelfde route. Door naar school te gaan en Nederlandse vrienden te maken, leren deze studenten Nederlands spreken en onze cultuur kennen.

Wie is YFU?
YFU (Youth For Understanding) is een wereldwijde non-profit, niet politieke of religieuze organisatie. Sinds 1958 zijn ruim 9000 Nederlandse jongeren over de hele wereld op uitwisseling geweest. Elk land heeft een kantoor met professionele staf en vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn zelf op uitwisseling geweest of zijn gastgezin (geweest) voor een YFU student. YFU biedt als programma's: High School, College, Projectwerk of Kunstprogramma's.

YFU / Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat