Home

ONK Klûnen op Flevonice verplaatst

Biddinghuizen - 8 februari 2016.  De eerste editie van het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Klûnen is verplaatst van zondag 14 februari naar zaterdag 20 februari. Het kluunparcours wordt uitgezet op de ijsbaan van Flevonice in Biddinghuizen.

Volgens de organisatie Flevonice wordt het een gezellig schaatsevenement voor het hele gezin waarbij op zoek wordt gegaan naar de eerste Nederlands Kampioen Klûnen in de categorieën Junioren & Senioren.

Het gezelligste schaatsevenement van het jaar
Het draait natuurlijk allemaal om één ding: Wie wordt de eerste Nederlands Kampioen Klûnen? Tijdens het ONK speelt een dweilorkest langs het parcours en na deelname kun je nog schaatsen op de 400-meter en 3-kilometer ijsbanen. Aansluitend kun je op een groot scherm in het paviljoen genieten van de nationale schaatshelden in actie tijdens het ISU WK Afstanden in Kolomna.

Parcours: Klûnen & Schaatsen
Het ONK vindt plaats op een 600-meter lang parcours waar je zowel moet klûnen als schaatsen. Tijdens het klûnen trotseer je ook een 2,5-meter hoge kluunbrug die is geïnspireerd op de Elfstedentochtbrug in Bartlehiem.

Elke deelnemer krijgt voor elke ronde over het parcours één stempel. De deelnemer die als eerste zijn stempelkaart vol heeft, wordt gekroond tot Nederlands Kampioen Klunen.
Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat