Home

Unieke treinen nieuwe achtbaan Walibi Holland

Unieke treinen nieuwe achtbaan Walibi Holland Biddinghuizen - 21 februari 2016.  De redactie van Looopings nam afgelopen week een exclusief kijkje op de bouwplaats van de nieuwe achtbaan Lost Gravity in Walibi Holland. Looopings kreeg als eerste de kans om de treinen van de rollercoaster van dichtbij te bekijken.

Looopings is een platform voor liefhebbers met nieuws over pretparken en achtbanen in Europa. Toen het eerste bakje arriveerde in Biddinghuizen, stonden de redactieleden er met hun neus bovenop.

Medewerkers van Walibi Holland en de Duitse fabrikant Mack Rides monteerden het gevaarte op de rails. Als dat gebeurd is, kunnen de eerste testritjes plaatsvinden. Over vijf weken gaat de achtbaan open. Mack noemt het treintype 'BigDipper'.

Opvallend design
De trein heeft een opvallend open design, uniek in Europa. Het gaat om bakjes met twee rijen van vier zitplaatsen, geplaatst in een speciale bioscoopopstelling. De buitenste zitplaatsen zijn 'floorless': passagiers hebben daar geen vaste grond onder hun voeten die in die in de lucht bungelen.

Verder is het opmerkelijk dat de karretjes geen schouderbeugel hebben, zoals gebruikelijk is bij achtbanen met inversies. In plaats daarvan werd er gekozen voor simpele heupbeugels. Om de bezoekers zo een nog extremere rit te laten ervaren. De voor- en achterzijden van het karretje, nu nog bedekt met blauwe folie, krijgen een glanzende zilverlook.

(Foto's: www.looopings.nl)

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat