Home

Prinses Margriet en prinsen sponsoren voor De Hollandse 100

Biddinghuizen - 1 maart 2016.  Prinses Margriet en haar zoon Floris hebben al veel sponsorgeld opgehaald voor De Hollandse 100. Ze hebben nog een kleine week om zich klaar te maken voor het evenement dat komend weekend plaatsvindt op Flevonice, voor Lymph & Co.

De koninklijke familie is liefhebber van schaatsen. Vrijdag was nog integraal te zien hoe de toen kroonprins koning Willem Alexander meedeed aan de Elfstedentocht van 1986. Zondag 6 maart binden prinses Margriet en haar gezin in Biddinghuizen de schaatsen onder. Voor het goede doel van zoon en broer Bernhard junior.

Hollandse 100
De Hollandse 100 - een winterduathlon met 10 kilometer schaatsen en 90 kilometer wielrennen - is vorig jaar mede gelanceerd door prins Bernhard. Hij deed dat om geld in te zamelen voor Lymph & Co. Dat streeft ernaar financiering van fundamenteel onderzoek naar de aard en behandeling van lymfklierkanker mogelijk te maken en meer aandacht te genereren voor deze vorm van kanker.

Prins Floris beste fondsenwerver
Prins Floris blijkt tot nu toe de beste fondsenwerver voor De Hollandse 100. Hij heeft met zijn vrienden al meer dan vijftigduizend euro aan toezeggingen voor financiële steun op de teller staan. De 73-jarige prinses Margriet heeft al bijna haar streefbedrag binnen.

73-jarige prinses schaatst mee
Geld doneren aan de deelnemers zoals de familie van de prinses kan nog steeds. Bij haar actie staat: ´Ik ben de moeder van Bernhard en daarom steun ik dit van harte. Ik ga minstens 10 km. schaatsen, evenals vorig jaar!! En je kunt mij voor elke km meer een extra bedrag geven :-).´Oproep prins Maurits
Prins Maurits schrijft bij zijn actie: ´Wij zijn het gezin van de (oudste) broer en maat van Bé. Wij beseffen ons hoeveel 'geluk' we hebben gehad hem nog bij ons te hebben! Om te zorgen dat anderen die door deze ziekte getroffen worden ook geholpen kunnen worden is veel tijd, aandacht en dus geld nodig. Steun daarom het fonds en ons om zoveel mogelijk geld in te zamelen!´

De actie van prinses Margriet staat hier: https://www.dehollandse100.nl/actie/prinses-margriet

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat