Home

Toeristisch Flevoland trekt samen op in bewerking buitenlandse touroperator

Biddinghuizen - 5 maart 2016.  Hotel Dorhout Mees en Walibi Holland in Biddinghuizen zijn betrokken bij de nieuwe samenwerking Travel Trade Flevoland. Met nog 14 andere bedrijven en organisaties gaan zij de komende jaren gezamenlijk actief de buitenlandse groepenmarkt bewerken.

Afgelopen week werd het eerste exemplaar van de brochure voor buitenlandse touroperators overhandigd aan gedeputeerde Rijsberman van de provincie Flevoland. Hiermee is er een start gegeven aan de samenwerking Travel Trade Flevoland.

Groepenmarkt
De bewerking van de groepenmarkt gaat via de buitenlandse touroperators. De verwachte groei van het aantal buitenlandse bezoekers naar Nederland, in 2020 meer dan 16 miljoen, biedt Flevoland veel kansen. Door onder andere de goede ligging, dichtbij Amsterdam, kan de provincie hiervan profiteren. De zogenaamde travel trade markt (reizigers in groepen) is bovendien de voorloper van de individuele bezoeken.

Grootste polder ter wereld
Door deze markt onder de paraplu 'Flevoland' gezamenlijk te bewerken is de investering per organisatie lager en is het bereik veel groter. Zo wordt deze markt nu veel effectiever en efficiënter bewerkt. Flevoland profileert zich als de grootste polder ter wereld, maar 20 minuten van Amsterdam gelegen en met een breed en gevarieerd aanbod.

Promotie
Naast de fysieke Duits- en Engelstalige brochure beschikt de samenwerking over een digitale brochure en de websites http://www.flevoland.de/gruppen en http://www.visitflevoland.nl/groups. Een van de eerste activiteiten die de Flevolandse samenwerking onderneemt is deelname aan de Internationale Trade Berlijn (de grootste toeristische vakbeurs ter wereld) welke plaats vindt van 9 t/m 13 maart in Berlijn.

Partners
De partners in dit samenwerkingsverband zijn: Apollo Hotel Almere, Almere City Marketing, Staatsbosbeheer Flevoland, Bataviawerf, Walibi Holland, Naupar, Van der Valk Hotel Almere, StEP Noordoostpolder, VVV Zeewolde, Erfgoedcentrum Nieuw Land, City Marketing Lelystad, Batavia Stad Fashion Outlet, Tourist Info Urk, Schokland Unesco Werelderfgoed, Hotel Dorhout Mees en Toerisme Flevoland.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat