Home

Walibi luidt noodklok over seizoenarbeiders

Walibi luidt noodklok over seizoenarbeiders Biddinghuizen - 8 maart 2016.  Walibi Holland in Biddinghuizen luidt net als de overige attractieparken in Nederland de noodklok over de Wet werk en zekerheid. Walibi komt in de problemen door de grote hoeveelheid seizoenarbeiders die het park in dienst heeft. In totaal gaat het om 1350 mensen.

De nieuwe wet bepaalt dat een tijdelijk medewerker tenminste zes maanden uit dienst moet zijn voor hij weer een tijdelijk contract aangeboden mag krijgen. Als die periode korter is moet het bedrijf de werknemer na twee seizoenen een vaste aanstelling geven.

Het seizoen van Walibi duurt zeven en een halve maand. Voor het bedrijf is het onmogelijk om iedereen in vaste dienst te nemen. Het attractiepark moet nu twee groepen tijdelijke werknemers aannemen. Een deel van de medewerkers start voor aanvang van het seizoen, maar stopt voor het einde van het seizoen. Een ander deel start na opening van het seizoen om tot het einde van het seizoen te werken. Dit systeem is voor Walibi erg onhandig en kost veel geld.

Het attractiepark heeft minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op de hoogte gebracht van de problemen.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat