Home

Dankzij renovatie meer beleving eilanden Veluwemeer

Dankzij renovatie meer beleving eilanden Veluwemeer Biddinghuizen - 21 maart 2016.  Pierland, het eiland in het Veluwemeer, is na renovatie klaar voor het zomerseizoen. Liefhebbers kunnen zich even Robinson voelen op de onbewoonde eilanden in de Randmeren, een verrassing voor veel watersporters. Deze renovatie werd deels gefinancierd door de gemeente Dronten.

Voor het zomerseizoen 2016 wordt flink geïnvesteerd in het groot onderhoud van 15 eilanden van de coöperatie Gastvrije Randmeren. Een watersportgebied van Kampen tot Almere. De 16 gemeenten in dit gebied dragen sinds vorig jaar gezamenlijk de kosten voor het groot onderhoud en Pierland is het eerste gerenoveerde eiland.

'Best kept secret' van de Randmeren?
Het netwerk van eilanden biedt talloze mogelijkheden om de randmeren op een bijzondere manier te beleven. Ook wie geen eigen boot heeft kan de eilanden met gehuurd sloepje of kano verkennen. Een nachtje onder de sterren slapen, wakker worden met het kabbelen van de golven, het ruisen van de wind en de roep van een watervogel? Pierland is één van de eilanden waar je dit buitengevoel kunt ervaren.

Gastvrije Randmeren

Eilandhoppen
Iedereen kan zelf ontdekken wat de eilanden te bieden hebben. Een wandeling maken over 'waddeneiland' Knarland, met de kinderen spelen op waterspeeleiland de Zegge of een bootje huren en aanleggen om te picknicken. Overdag zijn de eilanden vrij toegankelijk. Voor een overnachting wordt liggeld gevraagd door de beheerder. Voor wie wil eilandhoppen is een seizoenkaart beschikbaar waarmee onbeperkt gebruik gemaakt kan worden van de eilanden en aanlegplaatsen in beheer van Gastvrije Randmeren.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat