Home

Opwekking trekt 50.000 bezoekers

Biddinghuizen - 17 mei 2016.  De 46e editie van de Pinksterconferentie heeft 50.000 bezoekers getrokken. Onder hen waren 21.000 kampeerders. De rest bezocht de jaarlijkse conferentie van Stichting Opwekking als daggast. De conferentie vond plaats op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen.

Tijdens de conferentie werden traditiegetrouw de nieuwe Opwekkingliederen gelanceerd, zowel voor volwassenen als voor jongeren.

Verbondenheid
Het thema van dit jaar – Samen Jezus leven – werd door diverse sprekers uitgewerkt in de samenkomsten. Ook in de programma's voor jongeren, tieners, kinderen en verstandelijk beperkten vormde dit thema de rode draad. Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking, laat weten dat de organisatie met tevredenheid terugkijkt op de conferentie. Ondanks het slechte weer, overheerste het gevoel van verbondenheid. Ruben: 'Tijdens de Pinksterconferentie maken we samen met 50.000 mensen God groot en laten we ons inspireren door Gods Woord. Alle hokjes verdwijnen, het gevoel van eenheid en verbondenheid overheerst. En dan maakt het niet uit of het regent of de zon schijnt.'

Nieuwe Opwekkingsliederen
Net als tijdens eerdere Pinksterconferenties werden ook dit jaar de nieuwe Opwekkingsliederen bekendgemaakt, zowel voor jongeren als voor volwassenen. De liederen voor volwassenen zijn te vinden op cd/dvd 40. De nieuwe cd/dvd bevat dit jaar een extra nummer: dertien in plaats van de gangbare twaalf. Voor altijd dichtbij is de titel van de jongerencd. De cd's zijn vanaf dit weekend te koop via de webwinkel van Stichting Opwekking en de (christelijke) boekhandel.

OpwekkingApp
Speciaal voor de bezoekers van de conferentie ontwikkelde Transvision Media een gratis conferentie-app: de OpwekkingApp. De app bevatte onder andere een livestream waarmee de samenkomsten van de volwassenen, jongeren en/of tieners live te volgen waren, een plattegrond en het actuele programma. Nieuw dit jaar was de mogelijkheid om een persoonlijk programma samen te stellen. Van deze functie werd massaal gebruik gemaakt. De app werd meer dan 20.000 keer gedownload.

Collecte
Een groot gedeelte van de kosten die de Pinksterconferentie met zich meebrengt, wordt gedekt door de collectes. Op zondagavond werd de begroting gehaald. De collecte van maandagochtend komt volledig ten goede aan de zending. Deze collecte bracht ruim 80.000 euro op.

Meer informatie over Stichting Opwekking en de Pinksterconferentie is te vinden op www.opwekking.nl

Bron: CVandaag.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat