Home

Harderbos feestelijk heropend

Harderbos feestelijk heropend Biddinghuizen - 14 juni 2016.  Vanmiddag is het Harderbos tussen Zeewolde en Biddinghuizen feestelijk heropend. Dit gebeurde symbolisch met het wegrollen van een dikke populier.

Vertegenwoordigers van de gemeenten Zeewolde en Dronten, Natuurmonumenten, Landal Waterparc, Golf4all, en pannenkoekhuis Hans & Grietje namen deze klus voor hun rekening. De samenwerkingspartners werkten dit jaar aan het vergroten van de beleefbaarheid van het bos, gericht op dag- en verblijfsrecreanten.

Samenwerking
De symbolische heropening van het Harderbos benadrukt de samenwerking van gemeentes Zeewolde en Dronten, ondernemers en Natuurmonumenten rondom dit natuurgebied. De samenwerkende ondernemers zijn pannenkoekenrestaurant Hans & Grietje, Landal Waterparc, Golf4all en De Biezenburcht. Beheerder Jan Akkerman van Natuurmonumenten is blij met de goede samenwerking: 'We hebben al veel samen bereikt en er zijn nog veel meer plannen.' Ondernemer Hans van het pannenkoekhuis sluit zich daarbij aan: 'Samen werken we eraan om kinderen meer naar buiten te krijgen.'

Natuurbeleefkaart, entrees en kinderspeurroute
Zo is er in gezamenlijkheid een natuurbeleefkaart ontwikkeld die verkrijgbaar is bij de ondernemers rondom het Harderbos. Hierop staan de belangrijkste natuur- en vogelkijkpunten in het Harderbos en –broek. De twee belangrijkste entrees zijn opgeknapt en de routing van pannenkoekhuis Hans & Grietje naar Landal Waterparc Veluwemeer is aangegeven. Nog voor de zomervakantie is ook de nieuwe speurroute voor kinderen bij Hans & Grietje klaar.

"Kortom, het Harderbos is klaar voor de toekomst om bezoekers te ontvangen en draagt zo bij aan de versterking van de recreatiekracht van de gemeentes Zeewolde en Dronte", besluit Natuurmonumenten in een persbericht.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat