Home

Ultieme poging om rechtszaak te voorkomen

Biddinghuizen - 23 juni 2016.  Gemeenteraadsleden uit Dronten hebben woensdag een laatste poging gedaan om de provincie achter het plan te krijgen voor permanente bewoning van recreatieappartementen in vakantiepark Zuiderzee op Zuid.

Een meerderheid van de Dronter gemeenteraad is daar voor, maar Provinciale Staten hebben twee jaar geleden tegen gestemd. Bij een gezamenlijk werkbezoek van raads- en Statenleden aan het buitendijkse wooncomplex in Biddinghuizen werden argumenten uitgewisseld, in de hoop een rechtszaak te voorkomen.

Uitzondering
Het permanent bewonen van vakantiewoningen is overal in de provincie verboden. De eigenaar van Zuiderzee op Zuid wil nu dat er een uitzondering wordt gemaakt voor de woningen die buitendijks aan het Veluwemeer staan. De reden is dat er veel appartementen leeg staan en het niet lukt om ze te verkopen. De leegstand zorgt voor verpaupering van het complex.

Argumenten voor
Als permanente bewoning wordt toegestaan, wordt het aantrekkelijker om een appartement in Zuiderzee op Zuid te kopen. De nieuwe bewoners kunnen zich dan in Dronten laten inschrijven en dat levert de gemeente geld op. Bovendien wordt de verpaupering zo tegengegaan en daarmee kan het complex weer een aantrekkelijk punt worden voor Dronten, vinden de voorstanders.

Argumenten tegen
Het belangrijkste argument van tegenstanders van permanente bewoning is dat er een zogenoemde precedentwerking van uitgaat. Als permanente bewoning hier wordt toegestaan, zullen op andere plekken eigenaren van recreatiewoningen hetzelfde recht willen. Daarnaast is de leegstand vooral een probleem van de eigenaar van Zuiderzee op Zuid, zeggen tegenstanders. Ze vinden dat de overheid een ondernemer niet zo zou moeten steunen.

Raad van State
Als de gemeenteraad volgende week donderdag besluit permanente bewoning in Zuiderzee op Zuid toe te staan, maar de Provincie bij haar verbod blijft, zal de zaak aan de Raad van State moeten worden voorgelegd. Beide partijen staan dan tegenover elkaar voor de rechter. Het werkbezoek van woensdag had als voornaamste doel dat te voorkomen.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat