Home

Reddingsbrigade Nederland betreurt subsidiebesluit

Biddinghuizen - 4 augustus 2016.  De Reddingsbrigade Veluwemeer zorgt wel degelijk voor meer veiligheid op de randmeren bij Dronten. Het is daarom jammer dat de gemeente Dronten geen subsidie wil geven voor het reddingswerk. Dat vindt de overkoepelende organisatie Reddingsbrigade Nederland. Die is het niet eens met burgemeester Aat de Jonge, die vindt dat er genoeg toezicht op de randmeren is.

Volgens de burgemeester wordt de veiligheid voldoende gewaarborgd door de Kustwacht, de KNRM en de brandweer. Maar de vrijwilligers van Reddingsbrigade Veluwemeer kunnen veel sneller ter plaatse zijn, zegt directeur Raymond van Mourik van Reddingsbrigade Nederland. Ook grijpen ze in als er een ongeluk dreigt. Het gaat om maar een paar duizend euro steun, stelt hij. "Als er op jaarbasis ook maar één mensenleven gered wordt, wat is dat een gemeente dan waard?".

De subsidie voor de Reddingsbrigade Veluwemeer is een paar jaar geleden al gestopt. De vrijwilligers vinden dat ze daardoor te veel eigen geld in de boten en benzine moeten steken. Daarom varen ze alleen nog in het weekend uit.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat